Esports

L'ampliació de capital de l'Espanyol serà de 9 milions d'euros

Una majoria qualificada del consell d'administració es manifesta en aquest sentit. El pressupost per a la temporada vinent serà de 51 milions, dos menys que l'actual

L'ampliació de capital prevista per al mes de març de l'any que ve, i que s'haurà d'aprovar en la junta general d'accionistes d'aquesta tardor estarà més a prop del 9 milions d'euros que dels 6 a què estan obligats per fer front al crèdit sindicat. Aquest va ser el tema estel·lar de la reunió del consell d'administració de l'Espanyol que es va fer ahir a la sala de juntes de l'estadi de Cornellà-el Prat. Així es van pronunciar bona part del consellers i, entre ells, els de més poder accionarial. Els favorables a aquesta decisió entenen que també es podrà cobrir el capital que surti a la venda i s'assegurarien així els compromisos econòmics derivats del crèdit sindicat, uns sis milions d'euros, i tindrien un marge important per fer operacions de compra de jugadors la temporada vinent.

El tema es va debatre a fons ahir i es va deixar mig enllestit tot esperant-ne la comunicació oficial. Aquest marge en l'ampliació de capital no afectaria de manera decisiva el nou repartiment accionarial del club, que passaria d'un capital social de 16,8 milions a 25,8 milions. L'entrada de capital extern seria, en aquest cas, superior al que s'esperava i, si bé els grups interessats a invertir, com ara la família Pozzo, tindrien més accions, el seu marge de maniobra continuaria sent limitat.

La reunió de consellers va ser gairebé un monogràfic de temes econòmics. A més de decidir l'ampliació, es va dissenyar el pressupost per a la temporada 2010/2011. En aquest apartat, es va constatar una important reducció en el capítol de despeses, la qual cosa farà que el pressupost de 53 milions d'euros quedés reduït a poc més de 50. En aquest sentit, cal destacar la retallada en el capítol de despeses del personal esportiu (plantilla, tècnics, etc.). Les previsions indiquen una reducció important d'aquesta partida i, especialment, en la reducció de les fitxes d'alguns jugadors que acaben contracte i l'abaratiment dels nous contractes, ja que bona part dels quals són de jugadors del planter. Tanmateix, en les previsions, hi ha una partida d'entre 5 i 10 milions d'euros prevista per a la venda de jugadors, quantitat que entenen que es podrà complir atès l'interès mostrat per molts equips en alguns del futbolistes de l'actual plantilla blanc-i-blava. Aquesta reducció canviaria considerablement la tendència de dèficit que s'ha anat acumulant els últims dos anys i s'apunta la possibilitat d'un balanç positiu al final del 2011.

La mesura serviria per tenir un marge important per fer operacions de compra de jugadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.