Esports

Festa i reivindicació

Victòries de Catalunya en handbol, waterpolo, vòlei platja femení i tenis taula en el IV dia de les seleccions catalanes

L’esport català va celebrar a Mataró la seva festa grossa amb la quarta edició del Dia de les Seleccions que organitza la Plataforma Pro Seleccions Esportives. A més de la competició, amb sis partits internacionals, la capital del Maresme va acollir una diada festiva, amb el concert de Lax’n’Busto i la Dharma com a tancament, i també reivindicativa tenint en compte les paraules del vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, assegurant que la Generalitat no cedirà en el reconeixement internacional de l’esport català “per llei i convicció”. I tot això amb la presència de moltíssims aficionats, que tot i que encara estan per quantificar van “complir les previsions” i van deixar “contents” els organitzadors, segons van confirmar a aquest diari.

Precisament en un pavelló ple de gom a gom, la selecció catalana d’handbol va derrotar Egipte, la campiona d’Àfrica 2008, per 34-29. L’encert de Marc Garcia i l’habilitat de l’extrem blaugrana Gabriel González obrien les primeres escletxes al marcador (9-4, min. 14). La diferència va augmentar al descans (21-12), però a la represa els homes de Manolo Montoya no van marcar durant 11 minuts i Egipte va arribar a empatar a 25. Catalunya, però, va reaccionar als minuts finals i es va escapar de nou al marcador.

Màxima expectació tam-bé en el partit de waterpolo, saldat amb una altra victòria catalana contra Austràlia (12-9). El matx va ser dominat des del principi pel combinat dirigit per Quim Colet, amb un primer parcial de 5-2 rubricat en el segon amb un contundent 3-0. Així s’arribava al descans amb un 8-2 al marcador. En el tercer (3-2) i últim quart (1-5) Catalunya va acusar cansament però tot i això no va patir pel triomf.
Un dels espectadors presents al CN Mataró va ser Carod-Rovira, que va recordar que l’Estatut estableix que les entitats esportives catalanes s’esforçaran per tenir una presència internacional reconeguda i en aquest sentit va recalcar que les federacions han de saber que compten “amb el suport decidit del govern de Catalunya. No només perquè ho diu la llei, sinó perquè ho volem i ho volem amb convicció”.

En icestock hi va haver derrota contra Colòmbia (10-16), com també en vòlei platja masculí davant Cuba (1-2). En canvi el vòlei platja femení va derrotar Anglaterra (2-0), i l’equip de tenis taula, Gal·les (3-0). I com a colofó el duel de trial entre Toni Bou i Adam Raga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.