Esports

'Messianisme' a la premsa mundial

El món de l'esport avui només té un nom: Leo Messi. La premsa esportiva es rendeix avui de forma unànime a les genialitats de l'argentí a les portades

La premsa esportiva d'arreu del món té aquest dimecres un nom propi: Leo Messi. Després dels quatre gols que el davanter blaugrana va encaixar ahir en els quarts de final de la Lliga de Campions contra l'Arsenal, fins i tot la premsa anglesa es rendeix avui davant la seva actuació i el defineixen com 'el Messies'.

Les primeres pàgines esportives de The Sun i el Daily Mirror defineixen l'argentí com a "geni en estat pur" i que "simplement és un d'altre món".

Per a The Guardian, és "Messi el despietat", ja que el davanter "va destrossar" l'Arsenal. De fet, segons el cronista, Messi va oferir una "nit inoblidable" de futbol i, al seu entendre, si ell no hagués estat al camp, l'eliminatòria hauria estat disputada fins a l'últim moment.

The Independent, que titula L'Arsenal, a la cuneta per culpa d'un Messi màgic, remarca que l'argentí va protagonitzar "una de les millors actuacions individuals" que es recorden a Barcelona.

Per la seva part, The Times parla avui "d'un Messi meravellós, que en fa quatre per destrossar els somnis de l'Arsenal a la Champions".

La premsa italiana dedica les seves portades a l'actuació del "prodigiós" davanter argentí del Barcelona Lionel Messi.

Endavant Messi!, destaca en portada el diari italià La Gazzetta dello Sport, que es rendeix al "fenomenal espectacle de l'argentí a Barcelona". Les pàgines del diari són tot elogis per a l'argentí, a qui qualifica com a Prodigiós Messi.

També el diari Corriere dello Sport destaca la labor de Messi en el partit d'ahir i assenyala ja el partit de semifinals de la Lliga de Campions entre "Inter-Messi". "El nou Maradona impulsa el Barcelona", assegura el diari, destacant que l'Arsenal no va poder resistir contra un Messi "paranormal" i que l'argentí "es regala les semifinals".

L'actuació de l'argentí davant l'Arsenal es descriu a Bild com El xou de Messi. "És el millor del món" remata el rotatiu, que descriu com a "sensacional" l'actuació del davanter.

"Déu viu a Catalunya"

El diari francès L'Équipe titula Déu viu a Catalunya la seva crònica del partit d'ahir, una gesta que "va néixer en els peus d'un geni que sembla haver canviat de planeta aquesta temporada".

El diari esportiu més important de França atribueix part del mèrit del "petit argentí" a la "llibertat total" que li ha ofert el seu entrenador, Pep Guardiola, en canviar-lo de demarcació, alliberant-lo d'alguns esforços defensius.

També Le Monde, en la seva edició digital, dedica la màxima importància al Pilota d'Or del Barcelona, que apareix d'esquena, lluint el número 10 a la samarreta blaugrana, en la portada del quadre de vídeo que obre la secció esportiva i que reprodueix els cinc gols que van poder veure's ahir a la nit al Camp Nou.

A Madrid, també
Les excel·lències de Messi també ocupen les portades dels diaris esportius de Madrid. Marca no només es pregunta com aturar-lo, sinó que apunta Mourinho com "la gran esperança blanca", en tant que l'Inter de Milà s'enfrontarà al Barça a les semifinals de la Lliga de Campions.

L'As adverteix que Messi està "que fa por", tot i que ja planteja, a la seva edició digital, sense embuts: Cristiano o Leo Messi? de cara al clàssic contra el Madrid aquest diumenge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.