Esports

Marcelo Bordon: "Per l'Stuttgart, la clau és tapar espais al mig del camp"

Entrevista a Marcelo Bordon, exjugador de l'Stuttgart, ara al Schalke

L'Stuttgart va ser la porta de Marcelo Bordon al futbol europeu. Hi va arribar el 1999 i s'hi va quedar cinc temporades, en què va aconseguir un subcampionat de lliga, en la campanya 2002/03. Després, dos milions i mig d'euros el van conduir al Schalke 04, que ha estat precisament l'ultim rival a enfrontar-se amb l'Stuttgart. Divendres passat, el brasiler va vèncer el seu exequip 2-1. I també coneix bé el Barça, amb el qual va topar fa un parell de temporades.

Vostès han estat l'últim equip a jugar contra l'Stuttgart i el van derrotar. Com el va veure?
És un equip que corre molt, que té molta empenta i que arriba constantment a l'àrea rival. No renuncia a jugar a futbol. En la primera part ens van complicar les coses i sort que en la segona vam millorar.

La temporada passada, l'Stuttgart va acabar tercer en la Bundesliga i ara, en canvi, navega en la meitat de la taula. Com ho explica?
La raó és que van tenir un començament de lliga horrible. Però des que va arribar el nou entrenador –Gross va substituir Markus Babbel al desembre– han millorat molt i ara estan en el bon camí.

Vostè va militar cinc anys a l'Stuttgart i va arribar a ser un dels jugadors més estimats de l'afició local...
Sí, a més hi conservo molts amics i si parlem de competicions europees, el meu cor continua estant amb ells, tot i que sé que contra el Barça ho tindran realment complicat.

Un dels jugadors amb qui va coincidir durant aquells anys és Hleb. Com explica que la temporada passada no fos capaç de fer-se un lloc al Barça?
El vaig seguir, i si ja no és fàcil entrar en un equip com el Barça, encara ho és menys si véns d'un altre futbol i si vas jugant només de tant en tant. Costa destacar quan l'entrenador et fa sortir en fred i només et dóna uns pocs minuts, però Hleb és un gran jugador i mai ha ho deixat de ser.

En l'anada, a Stuttgart, va ser un dels millors...
Sí, per mi, la millor arma que té l'Stuttgart actual són els jugadors que s'incorporen des del mig del camp: Hleb, Khedira, Gebhart... Després hi ha Cacau, que té molta mobilitat al davant i que, com a defensa, sempre et crea molts problemes.

Vostè també es va enfrontar al Barça amb el Schalke en els vuitens de final de la Champions, en la temporada 2007/08. Quin creu que hauria de ser el plantejament de l'Stuttgart al Camp Nou?
Nosaltres vam perdre els dos partits –0-1 a Gelsenkirchen i 1-0 al Camp Nou–, però amb resultats curts. Per l'experiència que tinc, si deixes que jugadors com ara Xavi i Iniesta prenguin la pilota i marquin el ritme, tens poca cosa a fer. Per l'Stuttgart, la clau és reduir espais al mig del camp i jugar amb molta intensitat, que és el que caracteritza els equips alemanys, el que els dóna força.

Veu el seu exequip capaç de donat la sorpresa al Camp Nou i de passar als quarts de final?
És obvi que hi ha una gran diferència de qualitat entre les dues plantilles, però divendres vaig parlar amb alguns dels meus excompanys i ells saben que no tenen res a perdre. I que l'1-1 de l'anada els fa tenir esperances. Tampoc crec que el Barça ho tingui gaire fàcil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.