Esports

Pressió als comitès perquè exculpin Cristiano Ronaldo

El Madrid i els mitjans afins mouen els fils perquè la sanció al jugador portuguès sigui només d'un partit

El Madrid només acceptarà un partit de sanció per a Cristiano Ronaldo i no ha dubtat a mobilitzar tot el seu arsenal mediàtic per iniciar una campanya en defensa del seu màxim baluard. Avui el Comitè de Competició estudiarà l’expulsió en una reunió que ha aixecat una expectació sense precedents. A tenor de l’acta redactada per Pérez Lasa –reflecteix “un cop” i no agressió– al portuguès li podrien caure entre un i tres partits, encara que l’article 137 punt 3c, especifica de forma clara que “l’ocupació de mitjans violents durant el joc, amb intenció o amb el resultat de dany o lesió o, encara resultant fortuït, que suposi baixa de l’ofès per període superior a dues setmanes” suposa un càstig entre quatre i 12 partits.

Mtiliga va abandonar la gespa amb fractura nasal a causa del “cop” de Ronaldo i el jugador malaguista estarà presumiblement dues setmanes de baixa. Si fos més temps el Comitè presidit per Alfredo Flórez podria seguir el reglament al peu de la lletra i al portuguès li haurien de caure com a mínim quatre partits.

Què farà l’òrgan disciplinari de la Federació davant tanta pressió? Ahir la paraula Villarato va tornar a sortir a la llum, i els mitjans afins al club blanc no van dubtar a recordar que fa una setmana Messi no va veure targeta després de deixar anar el braç en repetides ocasions per deslliurar-se de les agafades del sevillista Marc Valiente, que en canvi sí que va rebre la groga. Segons aquests mitjans es protegeix als cracs del Barça i es persegueix als blancs, un victimisme que s’ha estès entre els mateixos dirigents de Chamartín, segons es desprèn de les declaracions de Valdano, que va oblidar una vegada més aquest codi no escrit que pregona el seu president, el del senyoriu del club, que impedeix, entre altres coses, criticar l’estament arbitral.

“Més que adaptar-se Cristiano a la Lliga espanyola, estaria bé que els àrbitres facin una reflexió sobre qui va a favor de l’espectacle per a no donar avantatge als que busquen interrompre’l”, va manifestar el director general amb un rictus que descobreix la pressió a què el sotmet la bona campanya del Barça.

Precisament Valdano va ser dels primers a reaccionar a l’expulsió. Tot just complir les seves obligacions televisives va baixar al vestidor i durant tres quarts d’hora va alliçonar Ronaldo per al seu posterior discurs en la zona mixta de l’estadi. Cristiano va declarar la seva innocència, una manera de tractar de conscienciar el Comitè de Competició primer, perquè hi haurà una segona instància en Apel·lació, i una tercera possible en el Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.