Esports

Cruyff serà investit president d'honor envoltat de velles glòries

L'acte es farà a la Sala París del Camp Nou i només hi podran entrar les persones convidades expressament

Johan Cruyff serà investit aquest dijous president d'honor del FC Barcelona en un acte solemne a la sala París del Camp Nou, on s'espera una nodrida representació de velles glòries del club que en algun moment van treballar al costat de l'holandès.

Johan Cruyff va arribar al FC Barcelona l'estiu de 1973 i es va convertir oficialment en el primer estranger de la Lliga, després que es determinés que el campionat espanyol quedava obert a jugadors d'altres països, encara que ja existia la fórmula dels oriünds (amb descendència espanyola) i l'acceptació d'alguns procedents de l'est (Kubala, Puskas, etc).

Cruyff va arribar procedent de l'Ajax d'Amsterdam i va estar al Barça durant cinc temporades. Posteriorment, va jugar als Estats Units i va tornar a Europa per acabar la seva carrera al seu país, on també es va iniciar com a tècnic a l'Ajax i després va fitxar pel Barça el 1989, equip que va entrenar fins al 1996. Retirat del futbol, l'any passat va acceptar fer-se càrrec de la selecció catalana.

El Barcelona ha treballat aquests últims dies en un gran acte, encara que al final ha decidit no fer-ho a l'aire lliure ni obert al públic, sinó en un espai tancat i amb accés restringit als convidats, amb l'argument que a l'hora de l'acte, demà a la una del migdia, pot ploure a Barcelona.

A més de la llarga llista de convidats, el club també ha convidat tots els presidents d'honor que tenen alguns dels grans clubs d'Europa, encara que al final només han confirmat la seva assistència Bobby Charlton (Manchester United) i Eusebio Ferreira da Silva (Benfica).

Finalment, Alfredo di Stéfano (Reial Madrid), per problemes de salut, i Franz Beckenbauer (Bayern Munic) han excusat la seva assistència a la investidura de Cruyff com a president d'honor del FC Barcelona.

El club català ha enfocat l'acte, segons el seu director general corporatiu, Joan Oliver, amb la idea que sigui un reconeixement a Cruyff en tres àmbits: quan va ser jugador del Barça en els anys 70, com a tècnic en els 80 i els 90, i el seu llegat, en els anys posteriors i fins ara.

Per completar aquesta festa, el club ha convidat tots els presidents que ha tingut Cruyff, com ara Agustí Montal i Josep Lluís Núñez, encara que el director general ja ha avançat que és probable que el segon no es presenti, com tampoc ho va fer quan el van convidar al 25è aniversari de la Lliga que va guanyar l'equip ambTerry Venables, mentre Núñez era president.

El Barça espera reunir demà jugadors com ara Marcial, Rexach, Sadurní i altres dels anys 70, a més dels capitans del Barça de l'època en què Cruyff va ser tècnic, com ara José Ramón Alexanko, Andoni Zubizarreta, Ronald Koeman o José Mari Bakero, i representants de l'actual Barça, encapçalats per Pep Guardiola.

Amb aquest acte, parlaments i imatges del tècnic, el club considera que quedarà simbolitzada la trajectòria de Cruyff en el FC Barcelona.

El director general del Barcelona ha assegurat que no entén la polèmica que s'ha generat en algun sector del club blaugrana per aquest nomenament, especialment pel que fa a algun grup de socis que ha recordat que Cruyff va portar el club als tribunals, quan va ser acomiadat la primavera de 1996.

"El reconeixement que es fa a Cruyff és per la seva trajectòria com a jugador, entrenador i perquè ara coincideix el seu llegat amb l'època més gloriosa de l'entitat. Som hereus d'una manera d'entendre el futbol gràcies a ell", va subratllar Oliver.

"Em costa entendre la controvèrsia que ha generat el debat de si Cruyff ha de ser o no president d'honor. M'agrada que el Barça sigui democràtic i per tant accepto qualsevol debat. Però no entenc les raons que susciten aquesta polèmica. Cruyff és una figura indiscutible i el nomenament arriba en el moment en el qual s'estan recollint els fruits de la revolució que va iniciar ell", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.