Esports

Mor una espectadora del Dakar després de ser atropellada per un dels cotxes

L'alemany Mirco Shultis va caure per un terraplè en una sortida de pista I va envestir un grup d'aficionats que seguien la carrera des d'una zona no habilitada,

Una espectadora del Ral·li Dakar 2010 va morir després de ser atropellada per un dels cotxes que estava en competició, després de produir-se un greu accident que va tenir lloc en la primera etapa, entre Buenos Aires i Còrdova, en què l'alemany Mirco Shultis va caure per un terraplè en una sortida de pista.

L'alemany va sortir del traçat al quilòmetre 75 de l'especial i va envestir un grup d'aficionats que seguien la carrera des d'una zona no habilitada, segons ha informat l'organització. La dona que va morir, de 28 anys, va ser traslladada en estat greu a l'Hospital de Còrdova. Tot i això, la jove va morir abans d'arribar al centre mèdic, en el moment en què estava sent traslladada.

Natalia Sonia Gallardo, que va morir després de tenir dos infarts, va compartir helicòpter amb un altre jove de 24 anys, que se li va trencar la cama esquerra i va tenir traumatismes diversos, però es troba fora de perill, van dir fonts de l'hospital a mitjans locals.

El pilot alemany, que va intentar reduir la velocitat del seu vehicle, --un Desert Warrior--, no va poder evitar l'accident en traspassar el filat. Immediatament va xocar amb els aficionats. Dos espectadors més van ser traslladats a centres mèdics de la zona.

Leonardo Botto, coordinador de seguretat de la prova, va confirmar que Gallardo i el grup de persones que l'acompanyaven es trobaven en una zona no autoritzada al públic per veure la carrera. "La víctima estava esperant la passada dels actes en una zona no autoritzada", va dir Botto.

El coordinador de seguretat va explicar que l'organització informa des de 48 unes hores abans a la seva pàgina web d'internet (www.dakar.com) els llocs pels quals passarà la carrera i on poden ubicar-se els espectadors.

"Amb la participació de la Gendarmeria, les policies locals i Defensa Civil dos helicòpters recorren la zona una hora abans que passi la carrera i els espectadors que estan ubicats en zones prohibides se'ls invita a dirigir-se a la zona d'espectadors (marcats amb cintes grogues)", va explicar.

"Avui es va fer aquest recorregut i no es va percebre que la zona de l'accident hi hagués espectadors. Creiem que aquesta gent es va ubicar en aquest lloc després de la passada de l'helicòpter", va afegir Botto.

Per la seva banda, Gustavo Caranta, un altre dels responsables de seguretat del Ral·li Dakar, va dir que el marit de Gallardo es troba amb traumatismes internat en el mateix hospital on va morir la seva dona.

Amb aquesta mort ja són 55 les vides que s'ha cobrat aquesta competició des de l'any 1979 entre pilots, mitjans de comunicació, aficionats, intendents,


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.