Esports

Espanya cau amb Sèrbia en un pèssim debut a l'Europeu

66-57: La selecció de Scariolo, amb uns lamentables percentatges en triples (2 de 19) i tirs lliures (15 de 28), no pot amb la defensa d’un rival molt jove però molt sòlid

Un partit, una derrota. La selecció espanyola va perdre per 66-57 amb Sèrbia ahir a Varsòvia en la primera jornada de l’Eurobasket després de fer un partit lamentable, amb uns penosos percentatges en triples (2 de 19) i tirs lliures (15 de 28, amb un 1/8 de Pau Gasol). Espanya venia de ser apallissada per Lituània (94-72) en la preparació i ahir va fregar el ridícul quan va arribar a perdre fins per 19 punts (56-37) al final del tercer quart.

Espanya, malgrat la derrota, segueix sent la màxima candidata a l’or, però haurà de recuperar el millor Pau Gasol –ahir va jugar un partit després de més de dos mesos, ja que es va perdre la preparació per una lesió a la mà– i també necessitarà de Rudy Fernández –ahir baixa, però podria reaparèixer avui– i d’uns Marc Gasol i Garbajosa més entonats per assolir el nivell que s’espera de la gran favorita.

El partit del debut a una gran competició no acostuma a ser fàcil, i ahir Espanya ho va patir a les seves carns. Sèrbia, amb un equip jove però sòlid i amb talent, i dirigida per un Dusan Ivkovic, que va saber com frenar els de Sergio Scariolo, amb una defensa agressiva i no deixant córrer el contracop al rival, va portar el joc al seu terreny i va aconseguir que Espanya no arribés als 60 punts, un fet que en els últims temps només s’havia produït a la final de l’Eurobasket de fa dos anys a Madrid contra Rússia (59-60).

L’equip espanyol, en què tan sols Reyes (12 p i 6 r) va estar a l’altura, només va tenir un parell de ratxes de bon joc, defensant en zona, que van fer creure en la remuntada (46-37 i 59-50), però Sèrbia, de la mà de Krstic (17 p) i Velickovic (12) va evitar la reacció d’Espanya i es va assegurar el triomf amb tota justícia.

L’equip de Scariolo s’enfrontarà avui (21 h, la Sexta) a la Gran Bretanya, que ahir va perdre amb Eslovènia per 59-72. En els vencedors van destacar els blaugranes Erazem Lorbek (19 p i 2 r) i Lakovic (11 p, 6 r i 6 assistències). A l’equip britànic, els màxims anotadors van ser els exJoventut Mensah-Bonsu (18 p) i Archibald (12 p).

Fitxa tècnica
Sèrbia: Teodosic (4), Tripkovic (3), Tepic (10), Velickovic (12) i Krstic (17) –inicial–; Markovic (2), Perovic (2), Raduljica (2), Paunic (4), Macvan (8) i Bjelica (2).  Entrenador: Dusan Ivkovic
Espanya: Ricky Rubio (6), Navarro (14), Mumbrú (0), Garbajosa (0) i M. Gasol (4) –inicial–; P. Gasol (9), Reyes (12), Llull (9), Raül López (3), Cabezas (0) i Claver (0). Entrenador: Sergio Scariolo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.