Esports

El Barça torna a la Lliga aquest vespre davant l'Almeria

Guardiola tem que la visita de l’Almeria quedi en un segon pla davant el Sevilla-Madrid de demà i alerta que avui perdran si no mantenen “l’ordre”

El barcelonisme mira el rellotge per calcular quant queda perquè comenci el partit d’avui... i de demà, i justament és això el que tem Pep Guardiola. El Barça rep l’Almeria (20 hores), però hi ha cert component d’aperitiu en la cita, com si l’entorn del Camp Nou donés per descomptada la victòria i fes més salivera davant el duel que enfrontarà demà al Sánchez Pizjuán (21 hores) el Sevilla i el Reial Madrid, tercer contra primer classificat. Per a la majoria de barcelonistes la jornada és propícia per no només sumar la sisena victòria seguida, sinó per assolir el liderat únic. Però no per a Guardiola.

El tècnic del Barça va prevenir ahir de l’ansietat que pot generar donar per segur el triomf avui contra un Almeria que va ser golejat l’any passat al Camp Nou (5-0). L’equip blaugrana pot caure en la impaciència, que és sinònim de falta de control emocional, i ja se sap que els partits que més se li van entravessar la temporada passada al Barcelona van ser els que transcorren per una via poc racional (derrota contra l’Espanyol 1-2, sense anar més lluny).

L’Almeria, de fet, vindrà a resistir, a tancar-se per provar de desesperar el Barça i buscar la sorpresa amb el pas dels minuts. Hugo Sánchez, tècnic dels andalusos, planeja jugar amb tres centrals i situar-ne un altre (Chico) al doble pivot del migcamp. Si el Camp Nou ho jutja fàcil cometrà un greu error. “Si no juguem amb ordre, perdrem”, va destacar Guardiola per contrarestar la “dispersió” que poden patir els seus jugadors una setmana en què l’equip ja no va estar fi davant el Dinamo de Kíev, tot i situar-se líder de grup a la Champions.

El perill de les seleccions
“Si no ataquem amb ordre, amb tant espai que deixem enrere no tindrem res a fer, perquè amb la velocitat de Piatti i Crusat, l’Almeria et mata”, va advertir el tècnic, mentre treia transcendència a la jornada. “El Sevilla-Madrid no tindrà cap incidència. La diferència que es pugui aconseguir seria inútil, perquè quedarien encara 32 jornades”, va remarcar. “Els partits abans i després de seleccions són molt perillosos. Hi ha tendència a despistar-se”, va concloure en vigílies d’una nova aturada de la competició de Lliga. Per Guardiola, avui més que mai, un ordre improvisat seria un accident.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.