Esports

Els informes d'Oliver sobre els vicepresidents del Barça no parlen de seguretat

La investigació se centra en qüestions professionals i en el perfil dels directius

Els informes que va encarregar fer el director general del Barça, Joan Oliver, sobre els quatre vicepresidents del club no parlen en cap moment de la seguretat dels directius, segons publica aquest divendres El Periódico. Els dossiers, elaborats per l'empresa Método 3, se centren en qüestions empresarials i patrimonials dels investigats, i en alguns casos detallen contenciosos judicials que podrien tenir efectes negatius a nivell mediàtic.

Segons aquest diari, el to dels informes desmunta la versió oficial de la direcció blaugrana, i confirma que l'encàrrec tenia un propòsit electoral, tal com han denunciat els mateixos investigats. No s'esmenta en cap moment sobre qüestions de protecció o seguretat dels vicepresidents.

En les conclusions de l'informe de Jaume Ferrer Graupera es diu que "té vinculacions polítiques i empresarials" amb la família de Jordi Pujol i que en la seva joventut no tenia possessions, però que ara "té un patrimoni important". També es diu que "està processat per apropiació indeguda i delicte societari".

Sobre Joan Franquesa Cabanas, exregidor d'Urbanisme de Sant Cugat del Vallès, es diu que està imputat juntament amb l'exalcade de Sant Cugat Joan Aymerich, i sis persones més, per les "presumptes irregularitats comeses en permetre la instal·lació al municipi de l'empresa farmacèutica Boehringer Indlheim España". En cap moment de l'informe, segons El Periódico, es diu que el vicepresident fos en algun moment objecte de cap espionatge.

Pel que fa a Joan Boix, la investigació conclou que no s'aprecia cap aspecte que pugui considerar-se de risc i es dediquen a fer un perfil de la trajectòria empresarial del directiu.

L'informe acaba amb el dossier de Rafael Yuste, de qui es diu que és amic de la infància de Joan Laporta, que "no té un perfil directiu", i es destaca les simpaties que desperta entre la majoria dels seus subordinats. Tampoc es fa referència a qüestions de seguretat o espionatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.