Esports

L'últim alè del Camp Nou

Guardiola demana a l'afició que no només disfruti de la festa per la Lliga i Copa sinó que animi l'equip abans de Roma

L'embolcall del partit és més important que el partit en si. És una nit en què l'essència està en la forma; en què el fons de la qüestió està no en el què hi ha en joc davant l'Osasuna, sinó en com homenatjar uns jugadors que dimecres seran a Roma amb l'objectiu de prendre-li al Manchester United la corona de campió de la Lliga de Campions. Avui toca festa, però que els aplaudiments d'agraïment o de satisfacció per una temporada que s'acabarà jugant a doble o tres (per allò del triplet) també siguin d'ànim, va demanar Pep Guardiola.

Màximes revolucions
El Barça necessita marxar cap a la finalíssima europea amb les millors sensacions, i això passa per un triomf, però, sobretot, perquè l'equip es carregui d'energia amb l'alè de l'afició en l'últim partit de la temporada al Camp Nou.

La nit serà llarga a l'estadi. Tot i que Guardiola alinearà un onze ple de novetats, l'Osasuna, que necessita puntuar per quedar-se a Primera, proposarà un matx de màximes revolucions. I després dels 90 minuts, més emocions: festa de música i pirotècnia i parlaments de la plantilla amb la Copa i la Lliga en mà. "No m'he preparat cap discurs. Estic pensant en l'Osasuna ara. Però sí que m'agradaria que vingués molta gent i que es fessin seu els dos títols. M'agradaria que ens exigissin el màxim i que ens donessin ànims per dimecres, perquè fem un bon partit a Roma", va indicar Guardiola.

El tècnic de Santpedor va assegurar que tot i que l'alineació vindrà marcada per molts condicionants (la proximitat del matx de Roma, les lesions d'Alves, Márquez, Henry i Iniesta i la limitació federativa d'alinear un màxim de quatre jugadors del filial) l'equip es prendran el partit "amb una serietat total" i en absolut desvirtuarà la competició davant un equip en zona de descens. "Que no ens facin culpables a aquestes alçades del que pugui succeir en el futur. Som el Barça i anirem a fer un bon partit, com a Mallorca, que vam donar la cara i vam poder guanyar", va raonar.

El quid de l'alineació és saber si Guardiola donarà minuts a Sylvinho perquè agafi ritme en previsió que pugui ser titular al lateral esquerre a Roma, o si el reservarà per evitar riscos, disjuntiva que també és aplicable a Eto'o. El camerunès vol jugar perquè persegueix la Bota d'Or, però el tècnic medita si donar-li 60 minuts o 30 per no desgastar-lo abans de la final. Mínims dubtes en una nit clara i amb estrelles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.