Esports

Pochettino: "La situació de l'equip em fa molta ràbia i molta impotència"

L'entrenador de l'Espanyol se sent "humiliat" i demana "orgull" per reaccionar

L'entrenador de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, ha assegurat aquest dimecres que la situació de l'equip, amb quatre derrotes consecutives, li fa "molta ràbia" i sent "molta impotència", ja que ell també pateix com a aficionat d'un club en el qual va ser també com a jugador.

"Personalment ho pateixo molt més que en un altre equip perquè aquí em lliga una forta relació afectiva amb el club. Pateixo aquesta situació amb molta ràbia, amb molta impotència, també pateixo com a aficionat, però les crítiques em serveixen i em donen moltíssima força per revertir la situació. Després d'aquestes derrotes m'he sentit bastant humiliat i això és el que ha de sentir el grup per treure aquesta rebel·lia, aquesta ràbia i aquest orgull quan t'han tocat en el més profund", s'ha sincerat Pochettino en la roda de premsa habitual dels dimecres, prèvia al derbi contra el Barça de dissabte que ve.

L'entrenador argentí ha admès que l'equip té "dificultats", tant pel que fa a les lesions com pel que fa als resultats, amb una "ratxa negativa" de quatre derrotes seguides que cal "revertir ràpidament". "Sabíem que seria un any dur i ara aquesta dinàmica negativa fa aflorar-ho tot. L'equip és conscient i sap que hem fallat i que hem de millorar. Parlem molt, tenim xerrades... Cal recuperar l'esperit, la humilitat ben entesa, l'esforç", ha explicat.

Pochettino ha analitzat la situació actual de l'Espanyol i ha indicat que cal "descobrir" quan hi ha hagut aquest "'clic'" que ha fet que s'arribés a la situació actual. "L'equip ha demostrat que pot, ho va demostrar mesos enrere. Anímicament hem de recuperar-nos, estem en ple procés. Sobretot cal mirar-se per dins, intentar millorar en l'aspecte individual per millorar el col·lectiu, jo el primer. Ara és quan hem de treure el caràcter, la personalitat i la força", ha afirmat.

Sobre les crítiques rebudes pels mals resultats de l'equip, el tècnic blanc-i-blau les "entén" i encaixa "bé", sempre que es facin de manera "correcta". "Jo sóc molt autocrític, entenc que és normal que hi hagi crítiques, sobretot, per l'última derrota a casa. No es diran coses bones, estaríem tots bojos", ha reconegut.

Sobre el poc rendiment demostrat fins ara per jugadors com Nakamura, Roncaglia o Pillud, el tècnic espanyolista ha demanat "paciència" i "calma" ja que es tracta de jugadors que vénen d'un altre país i d'una altra cultura, per la qual cosa veu "normal" que "a vegades" costi la seva "adaptació".

Pochettino ha confessat que té "ganes" que el derbi amb el FC Barcelona comenci, tot i que ha assenyalat que és "molt difícil" guanyar al Camp Nou. Tot i això, per la seva "forma de ser i pensar", ha afirmat que l'Espanyol sortirà a fer un bon partit.

"No vull donar gaires pistes a Guardiola, però sabem que cal intentar contrarestar els seus punts forts, com la possessió de pilota. Incidirem molt més en la defensa, que és el punt fort que tenia aquest equip i cal recuperar-lo, i això, en un camp com el del Barcelona, és prioritari", ha destacat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.