Esports

Guardiola: "Els necessito a tots"

Els dubtes de Messi i Ibrahimovic havien marcat la prèvia del Barça-Inter i tan bon punt Pep Guardiola va donar l’alineació de sortida i ni l’argentí ni el suec hi figuraven, més d’un blaugrana li hauria demanat el rosari a l’entrenador del Rubín Kazan. Però no va caldre, perquè els blaugranes, sobretot a la primera part, van passar per sobre d’un rival que amb prou feines es va acostar a la porteria de Valdés. I al final poca gent va trobar a faltar cap dels dos grans cracs.

“Evidentment jo també em sento més segur si tinc l’Ibra i el Leo al camp, però si no han jugat és perquè hi havia un risc massa gran a perdre’ls per més temps”, va assenyalar el de Santpedor, que tot seguit va reiterar, per enèsima vegada, que l’equip són 21 jugadors i no només onze. “Els necessito a tots per guanyar, tots són necessaris –va apuntar–. Sé que tots m’aporten coses diferents i com que els veig entrenar cada dia hi tinc una total confiança i no pateixo. Ara bé, també sé que el debat sobre la plantilla no s’acabarà mai. De vegades penso, potser ingènuament, que haver guanyat el que vam guanyar la temporada passada ens hauria de donar una mica més de marge, però no és així i el crèdit te l’has d’anar guanyant a cada partit”.

Deixada clara la fortalesa de la plantilla, Guardiola va felicitar-se pel partit fet davant l’Inter, que no va dubtar a qualificar com un d’aquells “moments importants de la temporada”. “Sabíem que jugar avançats davant Eto’o i Milito, sens dubte dos dels millors davanters del món anant a l’espai, era un risc, però aquesta és la forma de jugar que ens ha portat fins aquí i arribem on arribem serà d’aquesta manera”. De moment, fins a Kíev sense tenir l’espasa de Dàmocles damunt el cap: “La classificació no està tancada, però hem fet un bon pas”.

Un Mourinho tranquil
L’altra cara de la moneda era José Mourinho. El portuguès, sempre controvertit, ha estat aquest cop força més contemporitzador que en ocasions anteriors. Ho va estar a la roda de premsa prèvia a la partit i ho va estar també després del partit, on no va posar cap pega a la victòria blaugrana. “A la primera part el Barça ha fet un futbol espectacular i de gran qualitat i no hi ha res a dir –va assegurar–. Només ha jugat ell, mentre que l’Inter s’ha mostrat incapaç de reaccionar”. Això sí, no es va poder estar de remarcar, amb ironia, que a la segona part l’equip italià va rebre un penal no assenyalat –“tot i que tampoc té gaire sentit destacar-ho en un resultat sense discussió”, va indicar– o que l’absència de Sneijder era més sensible per a l’Inter que les de Messi o Ibrahimovic per al Barça. “Un Barça –va sentenciar– que actualment és millor equip que l’Inter”.

Al seu torn, Eto’o, que tornava al Camp Nou per primer cop, va agrair “de tot cor” la rebuda de l’afició i va permetre’s somiar que el Barça i l’Inter es vegin les cares novament a la final del Santiago Bernabéu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.