Esports

Guardiola dóna el sí a continuar al club un any més

El tècnic blaugrana pactarà les condicions i firmarà amb el futur president

Empès pel club sencer, per un crit unànime de jugadors, directius i aficionats, fins al punt de començar a ser "incòmode" per al dia a dia, i sobretot cada cop més convençut de tenir la força interior necessària per mantenir el pols guanyador de l'equip, el seu gran dubte i alhora el seu motor, Pep Guardiola va donar dimarts al vespre el sí a la seva continuïtat i ahir ho va anunciar al costat de Joan Laporta i Txiki Begiristain. "Sé que enlloc estaré millor que aquí", va assegurar.

L'acord és de mínims, però sense condicionants. Guardiola ha garantit verbalment al president blaugrana que seguirà almenys una temporada més, però pactarà els termes i firmarà el contracte amb el nou mandatari, que prendrà possessió l'1 de juliol. El de Santpedor calma així la incertesa que s'havia generat al seu voltant, es distancia del procés electoral -tots els precandidats van beneir que segueixi- i centra els esforços a tornar a fer història sobre el camp.

"No volia tenir la sensació de seguir pel que hem fet sinó pel que puc fer en el futur. Havia d'estar convençut de tenir les forces. Per això hauria preferit esperar a final de temporada. Però no puc negar que és any electoral i al caure a la Copa les setmanes són llargues i cada roda de premsa era el mateix..., així que per això i perquè em sento amb forces, ho fem ara", va indicar serè Guardiola.

L'autoexigència de l'entrenador català, posant-se en qüestió de manera periòdica, partidari de la màxima implicació a la feina, cerebral, apassionat i patidor, li ha provocat en aquest any i mig memorable un desgast considerable i petits dubtes sobre la idoneïtat de la renovació. El barcelonisme no en tenia cap, veu en ell la clau de l'hexacampionat, del millor any de la història del Barça, però Guardiola necessitava tenir el major nombre de certeses possibles per pensar que poden seguir guanyant, que ell pot "seguir seduint els jugadors". La credibilitat d'un entrenador es trenca quan el vestidor deixa de respondre als seus estímuls i això Guardiola ho té molt assumit, com la volubilitat del futbol i els resultats.

Un tècnic gairebé novell ha fet l'Everest a la primera, quan en cinquanta anys ningú ho havia assolit, i d'aquí la temença que el futur sembla que ha de ser pitjor i que cada derrota ha de fer més mal, sobretot perquè Guardiola detesta perdre, ho passa fatal. Però al mateix temps és home de reptes, ¿i què hi ha més gros que guanyar la Champions al Bernabéu i canviar definitivament el rumb esportiu del club?

Al seu costat, a Laporta se li feia la boca aigua només de pensar-ho i es va haver de mossegar la llengua per no proclamar el somni de tot culer. De fet, es va deixar anar per contextualitzar el sí de Guardiola: "La renovació del Pep és el vuitè títol. El setè? El 2-6", va dir, mirant amb complicitat els directius que tenia davant, a la primera fila d'una sala més plena que mai, amb representants de tots els estaments del club, fins i tot amb el capità del bàsquet, Grimau, al fons.

Després de 17 temporades de jugador i 3 d'entrenador, 20 anys d'èxits de Guardiola al Barça l'han situat com un dels grans mites del club, retratat gegantinament en la renovació d'ahir al Camp Nou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.