El Regal Barça guanya la seva tretzena Lliga Catalana

Apallissa el Joventut per 62-38, en el primer partit de Ricky com a blaugrana

La final de la Lliga Catalana que es va jugar ahir al Palau Sant Jordi no passarà a la història del bàsquet pel seu joc, això segur, però al Barça almenys li va servir per guanyar un títol que no s'emportava des del 2004 i per seguir liderant el palmarès amb 13 victòries per les 11 que porta el seu rival d'ahir, el Joventut. L'equip de Xavi Pascual només va anotar 62 punts -en portava tot just 45 a 5 minuts de la conclusió-, però tot i així va guanyar per 24 punts de diferència, ja que la Penya només va ser capaç d'anotar-ne... 38!, 20 als últims tres quarts.

El Joventut només va estar a un nivell ACB en el primer quart, quan de la mà de Tripkovic, el seu únic anotador fiable ahir, va agafar 10 punts d'avantatge (18-8) davant un Barça gens encertat en el tir i que perdia moltes pilotes. Aquí, però, es van encallar els de Sito Alonso, que van estar gairebé 10 minuts sense anotar i van encaixar un parcial de 0-14 (18-22).

És cert que el Barça va defensar amb més força, però el col·lapse de l'atac de la Penya va ser dels que fan època. L'equip blaugrana, amb la millora defensiva i amb un mínim encert ofensiu, en va tenir prou per capgirar el marcador i marxar al descans amb un favorable 23-31, després d'un parcial de 5-18 al segon quart, que es va tancar amb un triple de Basile i una cistella de Mickeal.

Una altra dada sagnant per a la Penya: entre l'11-6 (Bueno) i el 28-37 (triple de Valters), en 18 minuts, l'únic que va anotar va ser Tripkovic. El Barça, però, tampoc no ho aprofitava perquè el percentatge d'encert en el tir era molt baix i per les pèrdues de pilota: 32-37 després d'un raquític 9-6 per al Joventut al tercer quart. En els últims 10 minuts, l'equip verd-i-negre va continuar amb la seva alarmant sequera ofensiva i, tot i que va mantenir alguna mínima esperança fins a un 36-45 a 5 minuts del final, en aquest tram final es va acabar d'ensorrar totalment davant un Barça que, ara sí, va mostrar el seu potencial ofensiu.

De la mà de Ricky Rubio, que, igual que a les semifinals, va sentir xiulets, crits i a més va veure alguna pancarta de l'afició badalonina en el primer partit que jugava contra el Joventut, el Barça va fer un parcial final de 2-17 en una fase en què els verd-i-negres van abaixar els braços i van acabar rebent una pallissa. L'equip blaugrana, amb Ricky de líder, es va exhibir en aquest tram final i no va tenir pietat de la Penya, que no va poder arribar ni als 40 punts.