Esports

Espanyol-Vila-real: un duel marcat pel factor camp

Un Espanyol còmode a casa s'enfronta a un rival que a fora no se'n surt · Pochettino aposta per Dídac al lateral esquerre i repeteix l'equip de Xerez

La irregularitat ha volgut que dos equips com l'Espanyol i el Vila-real estiguin condicionats pels seus mals resultats en diferents terrenys. Mentre que els blanc-i-blaus s'han fet forts a Cornellà-el Prat, els de la Plana Baixa mantenen xifres més pròpies d'un equip de descens pel que fa al seu rendiment com a visitant. Tretze dels últims punts jugats a Barcelona han quedat al sarró dels periquitos, mentre que el Vila-real només ha obtingut cinc punts a fora (una victòria al camp de l'Atlético i dos empats als camps del Mallorca i del Barça). Amb tot, l'únic equip que no està responent a les expectatives a què obliga la seva plantilla és el de la Plana, que es pren aquest partit com una de les últimes possibilitats d'enganxar-se al tren europeu.

L'Espanyol afronta el partit amb la tranquil·litat del coixí de set punts en relació amb el descens, però això no vol dir que no tingui obligacions. Les té i ha de mirar de fer bo l'empat a Xerez per reconciliar-se amb una afició decebuda pel resultat al camp del cuer. No té les urgències del Vila-real, que ha qualificat el partit com una final per assolir l'objectiu d'entrar en la copa de la UEFA. Es preveu un enfrontament molt tàctic amb una lluita aferrissada per la possessió de la pilota. L'Espanyol sap que si la perd, el rival sabrà què fer-ne, sobretot amb un bon atac interior i un gran poder de definició. Per això, un dels deures que ha imposat Pochettino als seus jugadors és la pressió als homes del mig del camp i mirar de defensar lluny de Kameni.

Pareja no es recupera
Mauricio Pochettino no podrà disposar una setmana més de Nico Pareja, que ahir no va superar la prova mèdica que tenia per entrar en la convocatòria perquè les molèsties al quàdriceps encara no han remès. Forlín continuarà ocupant el seu lloc a l'eix central de la defensa, on la gran novetat serà la presència de Dídac Vilà, en qui els tècnics tenen dipositades moltes esperances. Dídac té l'oportunitat de consolidar-se en l'equip, ja que David Garcia es perdrà quatre partits com a mínim. El març serà el seu mes, el mes en què podrà demostrar que per fi el club no haurà de fitxar cap lateral esquerre en el mercat d'estiu. No es preveuen més canvis en l'equip blanc-i-blau, tot i que no es descarta que Pochettino torni a recuperar Baena, suplent a Xerez, per donar més dinamisme al joc al centre del camp.

D'altra banda, Juan Carlos Garrido, entrenador del Vila-real, podrà disposar de tots els jugadors de la plantilla excepte Cazorla, l'únic que resta a la infermeria. Per a l'enfrontament d'avui recupera el central Gonzalo i el golejador Rossi, que ha tornat després d'un mes als Estats Units per la malaltia i posterior decés del seu pare. El màxim golejador torna a la convocatòria, tot i que no s'entreveu com a titular.

Dídac Vilà preveu un partit molt disputat des del xiulet inicial
El defensa de Mataró preveu que el duel contra el Vila-real serà «molt disputat des del primer minut. Haurem d'estar molt atents a totes les jugades sense psicosi d'estratègia. Realment els gols vénen de segones jugades», va explicar el jove lateral esquerre del planter. Respecte a la possibilitat que es mantingui al primer equip fins a final de temporada, Dídac sap que aquest partit li pot obrir les portes: «És una bona oportunitat per quedar-me en l'onze i consolidar-me. Tinc moltíssimes ganes de jugar i estic esperant el moment, encara que em sap greu que sigui per la lesió d'un company.» Vilà assegura que ja no tindrà els nervis del debut contra l'Athletic: «Jugaré amb més confiança i espero poder ajudar l'equip».


Fitxa
ESPANYOL: Kameni, Chica, Forlin, Víctor Ruiz, Dídac Vilà, Moisés, Javi Márquez, Luis García, Verdú, Callejón i Osvaldo.
VILA-REAL: Diego López, Ángel, Gonzalo, Godin, Capdevila, Bruno, Senna, Pires, Nilmar, Fuster i Llorente.
ÀRBITRE: Ramírez Domínguez (col·legi andalús).
ESTADI: Cornellà-el Prat, 17.00 hores (PPV).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.