Esports

Guardiola: "Felicito el tècnic i els jugadors del Madrid. Només a ells"

L'entrenador del FC Barcelona reclama als "altaveus" madrilenys respecte per als seus jugadors, tot i que reconeix que l'any que ve res canviarà "especialment si canvien el seu entrenador"

Pep Guardiola tenia ben clar què volia dir just després de guanyar la seva segona lliga. El tècnic català va voler felicitar el rival, però amb un matís ben important. "En primer lloc voldria felicitar l'entrenador i els jugadors del Real Madrid per la temporada que han fet. Haurien de saber que aquí hi ha molta gent que els admira per la temporada que han realitzat, però només a ells. No hauríem fet 99 punts sense ells, i ells no n'haurien fet 96 sense nosaltres. Al tècnic i els jugadors, que han dignificat la seva feina i el seu club, els felicito. Però només a ells". Ni entorn ni president, doncs.

Poc després, Guardiola ha admès: "Algun cop ens hem sentit menystinguts. A vegades ens fa vergonya celebrar coses. Només fem un esport el millor que podem, però és ben cert que fa temps que escoltem coses que no calen. Nosaltres, doncs, hem fet feina de formiga, de no respondre. Ja sabem que ells tenen altaveus molt potents, però cal respectar aquests futbolistes que dignifiquen la feina amb el seu esforç. L'any vinent hi tornarem, i res canviarà. Especialment si fitxen Mourinho", ha dit sorneguer.

Guardiola, doncs, és conscient de tot el que ha costat, aquesta lliga. Pausat i satisfet a la vegada, va voler comentar: "Aconseguir quatre títols aquesta temporada és una èxit que no hauríem mai imaginat. Ha estat un any molt dur perquè es va començar des de l'inici amb tensió, per les dues supercopes. Llavors, petites coses ens van fer fora de la final de la Champions, però mai tot és possible. En devem una a la gent per com ens van tractar després de perdre contra l'Inter, per com ens van ajudar. Els poso una nota altíssima per tota la temporada, i només ens ha faltat la cirereta. Guanyar 99 punts i només perdre un partit té molt de mèrit".

Mirant cap al futur, el tècnic va comentar: "Ara toca descansar, i la propera temporada, continuar millorant". I mirant cap al passat, Guardiola va concloure: "La lliga la vam guanyar al camp de l'Espanyol, amb aquell empat a Cornellà. Després d'aquell empat vaig saber que seríem campions". Segons el de Santpedor, la clau la va donar Pinto parlant en la festa del títol: "L'afició i els jugadors han estat un, units".

Finalment, sobre el partit va admetre: "Hem sortit molt tensos. Els jugadors acumulaven molts partits, i hi havia interès per assolir la lliga i ens ha costat deixar-nos anar. El gol afortunat realment ens ha anat molt bé. Són partits que al final sembla que era fàcil, però no, no són fàcils".

Guardiola, per cert, va fer broma sobre el vídeo que va passar als seus futbolistes abans del partit, com ja va fer a Roma, i va afegir: "Em sembla que no ho faré més, això dels vídeos..."


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.