Esports

Dia negre per als catalans

Marc Coma, amb problemes mecànics, queda a 42 minuts de Despres, el nou líder, i Viladoms cau i ha d’abandonar

Les primeres jornades del Dakar estan sent un malson per als pilots catalans que sortien amb més possibilitats d’èxit. Marc Coma, que lluita per revalidar el títol que va assolir en l’anterior edició a la categoria de motos. Si diumenge el pilot d’Avià va saber que l’organització el sancionava amb 22 minuts de penalització per haver superat el límit de velocitat en un sector urbà en l’etapa inicial de dissabte, ahir Coma va tenir problemes mecànics a la seva KTM, es va haver d’aturar tres vegades i va cedir 21:37 minuts respecte al vencedor de la tercera jornada, Cyril Despres (KTM), de manera que ja està a 42:04 minuts del francès, que és el nou líder de la prova.

“És una llàstima. Teníem el ral·li molt complicat, però encara em veia amb opcions. Però ara hem de ser realistes, i guanyar el Dakar és gairebé impossible”, va comentar un resignat Marc Coma. El pilot berguedà va afegir: “Seguirem anant al màxim cada dia i intentarem disfrutar de la prova. Ara ve el desert d’Atacama, que és preciós, i estic segur que reconduirem la situació i que tornarà la bona sort”.

Al seu torn, Despres, bicampió del Dakar, va destacar la duresa del recorregut, amb sectors difícils de navegació, i sorra molt tova i exigent per a les motos, que s’escalfaven amb facilitat. Despres és líder amb més de 10 minuts d’avantatge sobre el seu compatriota David Casteu (Sherco), que va perdre el liderat després que es va aturar a intentar ajudar Marc Coma.

La jornada d’ahir també va ser dolenta per a un altre català, Jordi Viladoms, company de Coma a KTM, que va caure i va haver d’abandonar la prova. El pilot igualadí va ser traslladat fins a la zona d’assistència mèdica del campament del Dakar, a Fiambalá, però fonts mèdiques van informar que el seu estat de salut era bo i que no patia lesions importants.

I en cotxes, on el francès Stéphane Peterhansel (BMW) és el nou líder del Dakar al davant de Carlos Sainz, una altra mala notícia per als catalans. Nani Roma (BMW), que diumenge havia donat dues voltes de campana, ahir va caure a un forat al quilòmetre 95 de l’especial i, encara que ell i el seu copilot en van sortir il·lesos, el BMW va patir danys, van haver d’esperar el vehicle d’assistència i ha perdut totes les seves opcions en aquesta edició del Dakar. A l’hora de tancar aquesta edició no se sabia si podria acabar l’etapa o hauria d’abandonar.

Avui la prova entrarà a Xile per la serralada dels Andes i a una altura superior als 4.000 metres. Els pilots hauran de recórrer 629 km entre la localitat argentina de Fiambalá i la ciutat xilena de Copiapó, amb 203 km cronometrats pel desert d’Atacama.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.