Esports

El Barça obté 8 milions d'euros de benefici en l'últim semestre del 2009

El pla de requalificació de la zona del Miniestadi s'aprovarà aquest dijous a la tarda. Dins del projecte s'hi inclou una previsió de despeses i ingressos de la qual s'extreu que el Barça obtindrà un benefici d'uns 70 milions d'euros

El FC Barcelona va guanyar 8 milions d'euros en els últims sis mesos del 2009, segons ha anunciat aquest dijous el vicepresident econòmic Joan Boix.

Els ingressos d'explotació van augmentar en totes les àrees i van registrar un increment d'un 19,7%, ja que van passar de 186 milions a 222,8 milions.

Per la seva banda, el club també va veure augmentades les despeses, que van passar dels 166 milions d’euros del primer semestre als 211 milions d’euros del segon, xifra que suposa un augment d'un 27,1%.

La principal causa d’aquest increment va ser el cost de la plantilla esportiva, sobretot pels nous fitxatges, les millores de contractes i les variables pels tres títols d'aquest exercici, les dues Supercopes i el Mundial de Clubs i les amortitzacions de jugadors.

Els ingressos i les despeses financeres sumen 3,8 milions i el resultat net és de 8 milions d'euros. El cash flow, la suma del resultat net més les amortitzacions, una variable indicativa sobre la capacitat d'inversió futura, segons el club, se situa en 47 milions d'euros.

Tant Boix com el director general del club, Joan Oliver, han admès que els números en aquest semestre tindrien un altre signe en el cas que no s'hagués venut una parcel·la a Sant Joan Despí per 15 milions d'euros.

El club ha venut per 21,5 milions uns terrenys a la ciutat esportiva, una quantitat a la qual cal restar unes despeses de 6,5 milions per diferents conceptes.

"Si no apliquéssim la venda –en l'exercici comptable– tindríem números negatius, però si no haguéssim guanyat cap títol, també tindríem un superàvit superior. El que venem en patrimoni ho reinvertim en patrimoni. Així els 15 milions obtinguts es reinvertiran en la construcció d'una nova Masia (9 milions) i en les millores del Palau Blaugrana i l'estadi (4 milions). Fins a la data hem invertit 77 milions a la ciutat esportiva", ha revelat Boix.

Malgrat aquests números, Oliver ha admès que el deute net acumulat ha augmentat. "El juny passat hi va haver una reestructuració del deute, mitjançant un crèdit sindicat (120 milions d'euros), i ara el deute net se situa entorn de 250-260 milions d'euros", ha insistit.

Malgrat això, tant Boix com Oliver han volgut deixar clara "la inqüestionable solvència econòmica" del Barça i han posat com a exemple l'operació amb l'Inter de Milà per fitxar Zlatan Ibrahimovic.

Totes les partides d'ingressos han augmentat, les que més ho han fet són les de traspassos (Samuel Eto'o i la citada venda a Sant Joan Despí), nous contractes (televisius i de màrqueting) i taquillatge.

En inversió de jugadors, la partida arriba a 97,4 milions, mentre que la massa salarial arriba a un 61% del total.

Requalificar el Miniestadi
Per altra banda, aquest dijous a la tarda s'ha d'aprovar el pla de requalificació de la zona del Miniestadi del FC Barcelona, al barri de les Corts.

Dins del projecte s'hi inclou una previsió de despeses i ingressos per a totes les parts implicades, de la qual s'extreu, segons han explicat els responsables de l'àrea d'Urbanisme de Barcelona, que el Barça obtindrà un benefici que estarà al voltant de 70 milions d'euros.

A més, les xifres que marca el pla per a les zones on es farà habitatge públic estipulen que la majoria dels habitatges de protecció oficial seran de menys de 80 metres quadrats. El projecte preveu que tota l'operació trigarà 13 anys a completar-se.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.