Esports

La defensa es recompon

Lliga BBVA

El Barça temia haver de jugar demà contra l’Sporting de Gijón amb una defensa de circumstàncies, però a les últimes hores la situació s’ha capgirat. Tot feia preveure que Guardiola no podria comptar amb Márquez, Piqué ni Dani Alves, sancionats, ni Puyol, lesionat, però tant el brasiler com el lleidatà han pogut driblar la seva problemàtica i avui entraran a la convocatòria. El Comitè d’Apel·lació ha retirat una targeta al lateral –la que comportava suspensió–, mentre que el capità blaugrana s’ha recuperat per sota del temps pronosticat de la seva lesió a la cuixa.

No és la primera vegada que Puyol retalla terminis. Tot i que oficialment encara no ha rebut l’alta mèdica, ahir el defensor va completar el primer entrenament amb el grup i no va notar molèsties del petit trencament fibril·lar de fa vuit dies contra l’Espanyol. Així, el que podia apuntar a principis de setmana a una defensa formada per Víctor Sánchez i Sylvinho als laterals amb Cáceres i Abidal a l’eix, pot convertir-se en una línia gairebé titular amb Alves i Abidal als laterals i Puyol i Cáceres de centrals. Si el de la Pobla finalment juga, anirà convocat amb Espanya.

Xavi és dubte
La nota negativa és que Xavi continua sense entrenar-se per uns problemes intestinals que ja li van impedir actuar contra el Mallorca a la Copa del Rei. La seva evolució a les pròximes hores marcarà la seva disponibilitat. A la davantera no hi ha baixes i els registres golejadors no paren de créixer. Després dels dos gols a la Copa, el Barça està a un de sol del centenar en partits oficials d’aquesta temporada. Tot i no marcar, Bojan Krkic va ser dijous un dels destacats i ahir va expressar la seva progressió. “Estic content amb el meu rendiment. Ara tinc més confiança. Cada cop em surten millor les coses, més naturals”, va assenyalar. Bojan ha contribuït amb set gols, tres a la Champions League i quatre a la Copa del Rei. En Lliga encara no s’ha estrenat. Per tot plegat, el de Linyola confia a guanyar influència en el projecte de Guardiola i tenir més minuts en els quatre mesos de temporada que queden.

Bojan no oblida el protagonisme que va tenir l’any passat –“Va ser impressionant”–, però es considera ben tractat per Guardiola. “Em demostra molta confiança”, va dir. “M’està ensenyant moltes coses. És un tècnic que m’està guardant i mimant. Li estic agraït”, va afegir el jove del planter, que va celebrar la massiva convocatòria internacional de jugadors formats a La Masia. Igualment, amb les seves respectives seleccions, han estat convocats Henry, Abidal, Márquez, Cáceres, Keita, Touré Yaya, Alves, Eto’o, Gudjohnsen i Messi. L’argentí debutarà amb Maradona a la banqueta en l’amistós França-Argentina. També en clau de seleccions, els jugadors del Barça Atlètic Jeffren (davanter), Botía (central) i Rubén Miño (porter) han estat convocats per al combinat espanyol sub-21 i podrien estrenar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.