Esports

El Barça amplia el període de mandat presidencial dels quatre als sis anys

El 86% dels compromissaris presents a l'assemblea anual han donat via lliure a la reforma dels estatuts

L'assemblea anual de socis compromissaris del Barça ha aprovat avui l'ampliació del mandat de la junta directiva a sis anys a partir del 2010, en compliment del decret 215/2008, de 4 de novembre, de la Generalitat de Catalunya, en donar el vistiplau a la reforma estatutària proposada pel club.

El 86% dels compromissaris presents a l'assemblea anual (un total de 381 vots a favor, a més de 14 vots en blanc i 32 en contra) han donat via lliure a la reforma dels estatuts que comprèn, a més, l'obligació de celebrar eleccions entre el 15 de març i el 15 de juny i que impedeix als presidents ser reelegits més d'una vegada.

Tots els mandats de la junta s'iniciaran oficialment el dia 1 de juliol i finalitzaran el 30 de juny. En cas de cessament anticipat, el mandat de la nova junta començarà igualment l'1 de juliol, ja que el temps comprès entre el procés electoral i l'esmentada data no computarà com un any complet. L'actual president, Joan Laporta, es va veure obligat a convocar eleccions el 2006 perquè els seus vuit primers dies en el càrrec –el juny de 2003– van computar com un any complet, segons una sentència judicial.

La reforma estatutària també confirma que la llengua vehicular del club és el català i obliga a qualsevol aspirant a la presidència a tenir el veïnatge civil català, "és a dir, que pugui demostrar un arrelament d'almenys dos anys a la societat catalana", ha explicat l'advocada Magda Oranich, ratificada per l'assemblea com a directiva del club.

A més, la reforma dels estatuts també estableix noves sancions per als socis que tinguin comportaments xenòfobs, violents o antiesportius.
El Barça amplia el període de mandat presidencial dels quatre als sis anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.