Esports

Coma: "Ha sigut una cursa molt complicada"

El pilot d'Avià torna a declarar la seva innocència pel que fa a l'afer del pneumàtic

Acabat el Dakar 2010 és el moment del balanç i això és el que feia ahir el català Marc Coma (KTM), que fa tres setmanes arribava a l'Argentina com a defensor del títol de motos i en marxa amb una quinzena posició molt allunyada de l'objectiu inicial. Amb tot, el d'Avià, i vist com se li va complicar la cursa arran de dues sancions, es mostrava "orgullós d'haver sabut mantenir la concentració fins a l'última etapa".

"Aquest any ens esperàvem una cursa més dura que l'anterior, però la veritat és que no prevèiem tenir tants problemes i ja des del primer dia -va explicar el berguedà en una entrevista al web del seu espònsor, Repsol-. Ha sigut una cursa molt complicada, sobretot durant la primera setmana, en què semblava que anaven per nosaltres. Després, a la segona vaig aconseguir aïllar-me totalment dels temes extraesportius i centrar-me a pilotar. En aquest sentit, estic content d'haver-nos sobreposat a una situació enrarida".

Pel que fa a la polèmica sobre el suposat canvi il·legal d'un pneumàtic, que li va acabar costant una sanció de sis hores i va posar fi a les seves opcions de lluitar pel triomf, Coma també era clar i reiterava, un cop més, la seva innocència. "Va ser una situació estranya -va explicar el català-. Era una etapa llarga, amb una neutralització cap a la meitat i durant aquesta neutralització em vaig aturar a fer les meves necessitats. Aleshores hi va haver gent que es va fixar en la meva roda i va dir que estava massa bé. Vaig intentar demostrar que no hi havia cap irregularitat i vaig demanar a l'organització que mesurés els tacs del pneumàtic, però al final van acabar dient que no ho podien fer".

El 2011 a l'Àfrica?
D'altra banda, el director del Dakar, Étienne Lavigne, va apuntar que la cursa de l'any que ve té, ara com ara, les mateixes opcions de repetir a Sud-amèrica o tornar a l'Àfrica. Així mateix, va aclarir que el raid és "una prova nòmada per definició" i va afegir: "Si el 2011 anem a l'Àfrica, tornarem a Sud-amèrica; i si ens quedem aquí, algun dia tornarem allà".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.