Esports

Víctor Valdés guanyarà el seu segon Trofeu Zamora

A dues jornades del final de la Lliga, el porter del Barça té una mitjana de 0,89 gols en 35 partits

Víctor Valdés guanyarà el Trofeu Zamora al porter menys golejat de la Lliga per segona vegada en la seva carrera, amb una mitjana de 0,89 gols encaixats en 35 partits, ja que el porter del Barcelona ja no va jugar a Mallorca i tampoc ho farà en les dues últimes jornades de la competició davant l'Osasuna i el Deportivo de la Corunya.

Amb el títol de la Lliga assegurat i amb la final de Roma a tocar, Josep Guardiola va anunciar després del partit a l'Ono Estadi de Palma que els jugadors més utilitzats en principi no tornarien a jugar a la Lliga. Això també val per a Valdés, que ja no va ser titular a Mallorca, quan ho havia estat en les 35 jornades prèvies.

El de l'Hospitalet de Llobregat, que ha rebut 31 gols en els 35 partits que ha disputat, s'assegura per tant el títol, ja que el segon classificat, el sevillista Andrés Palop, no podrà atrapar-lo. Com a molt, baixaria la seva mitjana actual d'1,03 a 0,97 si no encaixés cap gol en els dos pròxims partits.

Guanyar el premi Zamora no serà nou per a Valdés. La temporada 2004-05, en què el Barça va aconseguir la primera de les dues Lligues amb Frank Rijkaard a la banqueta, el porter del Barça també va ser el menys batut de la competició. Llavors va signar un registre encara millor (0,71 gols encaixats).

També Pinto, el suplent del català les dues últimes temporades, ha aixecat aquest trofeu. L'andalús ho va fer la temporada 2005-06, amb el Celta, amb una mitjana de 0,78 gols rebuts per partit.

Aconseguir aquest trofeu dues vegades només està a l'abast dels més grans. De fet, porters com Zubizarreta (1986-87), Urruti (1983-84), Artola (1977-78) o Reina (1972-73) han guanyat una vegada el Zamora.

Ramallets, líder en aquesta classificació, va ser fins a cinc vegades el porter menys golejat de Primera -malgrat que només dues vegades es va emportar el Zamora, doncs el trofeu es va instaurar el 1958-, mentre que Sadurní el va alçar tres cops.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.