Esports

La FIA investigarà la victòria d'Alonso a Singapur la temporada passada

Renault F1 haurà de presentar-se a París el 21 de setembre que ve per a una reunió extraordinària de la FIA

La Federació Internacional d'Automobilisme ha anunciat que investigarà la victòria del pilot asturià Fernando Alonso (Renault) l'any passat al Gran Premi de Singapur, arran de les declaracions del seu company, el brasiler Nelson Piquet Jr.

"Els representants de l'equip Renault han estat convocats per respondre als càrrecs, entre els quals s'inclouen la infracció de l'article 151c del Codi Esportiu Internacional i el d'haver conspirat contra el seu pilot, Nelson Piquet Jr, per causar un accident deliberat al Gran Premi de Singapur del 2008 amb l'objectiu de provocar la sortida del safety car per donar avantatge a Fernando Alonso", assenyala el comunicat de la FIA.

L'esmentat article es refereix a qualsevol conducta fraudulenta o qualsevol acció que perjudiqui els interessos de qualsevol competició o de l'esport del motor en general, i va ser per això que es va castigar amb l'amenaça de tres carreres de suspensió a McLaren-Mercedes per mentir durant el Gran Premi d'Austràlia.

Segons ha informat la cadena brasilera O Globus, el fill del tricampió del món de Fórmula 1 podria haver provocat conscientment i haver obeït ordres del seu equip, l'accident que es va produir a la carrera nocturna i que va facilitar la victòria de l'asturià.

L'accident, del qual Nelsinho va declarar que va ser culpa seva i no fruit d'una maniobra, va fer que sortís a la pista el 'safety car' amb Alonso havent realitzat ja la seva entrada a boxs, per la qual cosa va poder prendre la primera posició de la cursa i aconseguir la seva primera victòria de l'any.

En aquell moment, ningú va posar en dubte el triomf del bicampió mundial, i les revelacions van sorgir gairebé un any després quan la cadena O Globus va informar que Felipe Massa li havia preguntat a Flavio Briatore, director esportiu de Renault, si el contratemps havia estat provocat, sense rebre resposta de l'italià, cosa que va aixecar les sospites. A més, es dóna la circumstància que Nelson Piquet Jr acaba de ser acomiadat fa poc, una situació que va fer sorgir els rumors de venjança per part del brasiler.

Així, representants de l'equip ING Renault F1 hauran de presentar-se a París el 21 de setembre que ve per a una reunió extraordinària del Consell Mundial del Motor de la FIA, i on hauran d'oferir proves que l'accident no va ser deliberat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.