Esports

Porta oberta a Villa

El futur president del València s'obre a negociar el traspàs del golejador al Barça

De més verdes en maduren. El Barça creu avui que l'operació Villa està més tova que ahir. El club blaugrana va rebre amb satisfacció les primeres paraules amb què el futur president del València, Vicente Soriano, va fer visible un camí de negociació per al traspàs del davanter al Camp Nou.

Fins ahir, la postura oficial de l'entitat valencianista, en boca del president que esgota els seus dies en el càrrec, Manuel Llorente, era negar-se amb rotunditat a la venda del futbolista "a excepció que arribi una oferta escandalosament escandalosa". Però Soriano ha deixat la porta oberta per a la marxa del jugador.

Si bé va precisar que el València, després del nou moviment accionarial, "no té necessitat de desprendre's dels seus principals actius esportius", el discurs del futur president del consell d'administració del València no manté la severitat ni la contundència del seu predecessor.

Reunió amb el crac
D'inici va avançar que estava disposat a reunir-se amb David Villa i qualsevol altre futbolista a qui li plantegin un canvi d'aires. "Qualsevol circumstància que es pugui donar amb algun jugador en l'aspecte personal, quan arribi el moment que estiguem en disposició de poder valorar qualsevol conversa amb ell, ho farem i decidirem en conseqüència", va indicar de forma confusa Soriano per no evidenciar que s'obre clarament a la marxa d'estrelles com Villa o Juan Mata, també pretès pel Barça, o de David Silva, objectiu actual del Reial Madrid.

Sigui com sigui el Barcelona veu amb bons ulls els canvis a la cúpula de la directiva del València. Si bé les negociacions per Villa amb Llorente estaven prou encallades, amb Soriano, que ja havia presidit el club xe anteriorment, es reconduiran. Segons van confirmar ahir fonts del Barça a aquest diari, "amb Soriano hi ha molt bona relació".

L'estratègia del Barça per fitxar Villa -també intentarà aconseguir l'extrem esquerrà Juan Mata- passa perquè siguin els representants dels jugadors els que primer pressionin el València comunicant-los el ferm desig dels jugadors de marxar. En el cas de Villa, el seu agent, José Luis Tamargo, tenia cita aquesta setmana amb Llorente i ara l'haurà de tenir amb Soriano, que l'estiu passat va millorar el contracte al golejador per evitar la seva marxa imminent amb el compromís de paraula que si aquest estiu arribava alguna oferta important el deixaria anar. El Barça estaria disposat a oferir 40 milions d'euros més la cessió de Cáceres o Keirrison, pendent de fitxar, per Villa, o prop de 55 si en el traspàs també hi entra Mata. En tot cas, l'operació, per molt que es pugui encarrilar aquesta setmana, es dilatarà encara més, ja que Soriano depèn de l'actual consell d'administració del València per fixar la data de la seva investidura com a president i fins llavors no podrà executar.

Soriano ha demanat a Llorente que no faci més moviments econòmics que els ordinaris per no perjudicar el pla dissenyat pel nou màxim accionista, Inversiones Dalport SA, del qual és el portaveu. Aquest grup invertirà 500 milions d'euros per "convertir el València en el club més sanejat de la Lliga". L'entitat reprendrà aviat les obres del nou Mestalla i adquirirà les parcel·les de l'actual estadi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.