Esports

Febre blaugrana

Propostes musicals, campanyes per veure el partit en català i grans pantalles pel Barça "que aconseguirà el triplet"

La fal·lera pel Barça que ha provocat el joc de l'equip aquest any i l'emoció per la final de Roma estan desfermant tot tipus d'idees dels aficionats culers i d'aquells que mai abans s'havien relacionat amb el món del futbol.

Els compositors Frank Martínez, de Granollers, i Marc Maestro, de Cardedeu, han fet un homenatge musical al Barça de Pep Guardiola amb cançons dedicades a jugadors com Iniesta i Messi. Si els blaugrana guanyen la Champions League dimecres que ve, aquests músics ja tenen emparaulat amb una discogràfica catalana –el nom de la qual no volen revelar– signar el contracte d'un disc, que començaria amb el tema Triplet. "Ells sempre han sigut molt del Barça i se'ls va acudir aquesta idea fa un mes", ha explicat a l'AVUI el germà de Frank Martínez.

Des de l'altre costat de l'oceà, el cantant argentí El Tigre Ariel, autor d'El Pie de Oro, arran de l'admiració a Messi, promociona ara Força Barcelona en català. "Un locutor de ràdio de Catalunya em va enviar la lletra i la fonètica i amb una amiga vam acabar de quadrar les lletres", diu el cantant. Tot i que els dos temes, amb molt de ritme, van ser escrits fa dos anys, ara agafen "tot el significat".

La final, en català
La xarxa de consumidors amb llengua, d'altra banda, ha iniciat una campanya per reclamar que el partit del 27 de maig que ve sigui retransmès en català. Aquest col·lectiu, que fa setmanes va encapçalar una iniciativa a favor de la recepció de les televisions en català a tots els Països Catalans –amb més de 26.000 e-mails–, proposa enviar al president Laporta un correu electrònic massivament per aconseguir que Antena 3 o Canal+ no facin el partit en castellà. "No ens passa pel cap que aquest partit no sigui ofert en la nostra llengua i que els interessos comercials de les televisions passin per damunt de la identitat del club que té el català com a llengua oficial", protesta la carta estàndard de la Xarxa de consumidors.

Barri culer
Com és habitual en les grans finals, a Sants els castellers del districte instal·laran una pantalla gegant al carrer Badalona cantonada amb Vallespir, per seguir el partit de la Lliga de Campions del Barça contra el Manchester. Com ja van fer per a la final de la Copa del Rei i de la Champions del 2006, tindrà lloc davant del local social de la colla. En la mitja part se sortejarà una samarreta oficial del Barça.

En el barri, també es posaran pantalles a l’auditori de les Cotxeres de Sants i a la Placeta de Sant Medir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.