Esports

Examen de joc i anímic a San Mamés

L'Espanyol debuta contra un Athletic força més rodat després de la pretemporada més negra. Pochettino atia el foc interior dels jugadors

Els dubtes s'aniran esvaint a partir d'avui a les cinc de la tarda. Ningú sap com ha afectat la mort de Daniel Jarque l'Espanyol tant en la part física, per l'aturada de la preparació uns dies i l'absència d'amistosos, com, sobretot, en l'anímica. L'Athletic serà el primer que posarà a prova l'onze blanc-i-blau, que vol arrencar bé per homenatjar l'enyorat capità i oblidar els maldecaps dels últims anys.

El pitjor agost de la història de l'Espanyol viu els últims dies. Tothom vol deixar-lo enrere, però posats a tancar un mes negre, com a mínim fer-ho amb una alegria. En forma de tres punts, esclar. Una pretemporada amb pausa obligada que només ha deixat entreveure pinzellades d'una aposta per un futbol més ofensiu, encara amb massa fases d'irregularitat. Els primers fitxatges anaven encaminats a tenir més la pilota i avui ja se'n podran veure alguns a l'onze titular, com Verdú i Nakamura, sense descartar la sorpresa que Ben Sahar enviï Luis García a la banqueta.

Hi faltarà un patró de vaixell habitual com De la Peña, que ja ha tornat al calvari habitual de lesions musculars. El nou capità no és l'única absència, perquè el jove Dídac Vilà va esquinçar-se ahir un turmell i un dels últims a arribar, Marqués, està amb poc ritme perquè es va incorporar tard a la pretemporada. Juan Forlín, en canvi, s'ha fet un lloc a la llista.

El perill Llorente

Els problemes de continuïtat de l'Espanyol a la pretemporada troben el contrapunt total en un Athletic que ja ha disputat fins a sis partits oficials, dos de Supercopa i quatre d'europeus. Els bilbaïns apallissen els blanc-i-blaus en qüestió de ritme de competició, però caldrà veure si té una traducció clara quan la pilota comenci a rodar a les cinc de la tarda.

El foc intern dels jugadors hauria de servir de compensació, tal com explicava ahir Joan Verdú en aquestes pàgines i reafirmava Pochettino en repassar l'estat de l'equip. "Sempre diuen que és millor arribar amb més partits, però nosaltres hem viscut una pretemporada que no l'hi desitgem a ningú. Tenim molta força interior i coses per les quals lluitar. Potser no estem tan rodats, però tindrem una força interior que ha de poder sortir fora", va aventurar el tècnic argentí.

L'Athletic posarà a prova l'estat de l'equip. Un estadi amb ànima com San Mamés és el primer examen. Pocs secrets té el rival a batre. Els bilbaïns tenen el mateix entrenador i el mateix sistema, amb poques incorporacions, si bé alguna que ha apuntat maneres, com De Marcos. El perill, però, segueix tenint nom i cognoms. Els centímetres de Fernando Llorente duran de corcoll la defensa de l'Espanyol, que segons Pochettino arriba en bon estat. Els blanc-i-blaus van acabar l'última Lliga de forma espectacular i l'argentí detecta en el grup les mateixes sensacions. Malgrat l'absència d'en Dani. Veurem si és veritat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.