Esports

Guardiola: “Messi la trencarà aviat”

El tècnic protegeix el crac de les crítiques i anuncia que “més d’hora que tard” l’argentí tornarà a oferir un recital

“Sóc Leo Messi. Recordin el meu nom”, anunciava l’argentí en un eslògan publicitari el 2004, quan tot just era una promesa. Cinc anys després, Pep Guardiola va venir a dir ahir: “És Leo Messi. Recordin qui és”. Tot a tomb de les últimes crítiques que ha rebut el crac argentí, sobretot al seu país, però també, de forma incipient, a casa nostra després de la discreta actuació que va tenir a Mestalla.

La premsa i l’afició argentines van abocar en la Puça el seu neguit en veure perillar la classificació al Mundial i fins i tot reclamaven que fos suplent; Diego Armando Maradona, el seu seleccionador, li ha buscat les pessigolles i prop del Camp Nou ja hi ha qui abona, com Johan Cruyff, que el jugador està en baixa forma i que està acusant “la pressió” de ser el número 1 del món.

Però Messi continua sent el mateix. El millor. No us cregueu els que us diguin que està capcot, deprimit, desgastat físicament i mentalment, avança Guardiola. “A tots, quan ens diuen que no hem jugat bé ens afecta, però no el veig enfonsat. Tal com es relaciona amb els companys, com s’entrena, la trencarà més d’hora que tard. Tornarà a ser el que és. Si un jugador no està fi no és culpa seva, és dels onze. Jo el veig com sempre, molt bé, fort, content”, va remarcar el tècnic, mentre estenia la seva defensa al crac: “Com més el posin en dubte, més estarem al seu costat. Pot jugar un, dos, tres..., cinc partits malament i els que li doni la gana”.

“No fa mig segle que Leo va jugar un bon partit. És el mateix jugador i la mateixa persona aquí i a l’Argentina”, va reivindicar Guardiola, que assegurava que ni les crítiques dels darrers dies ni la proximitat de premis bloquejaran Messi: “Li donaran la Pilota d’Or i continuarà jugant bé, perquè és molt bo i en té moltes ganes”.

L’entrenador del Barça farà jugar avui Messi, però per poc que pugui l’anirà dosificant, per bé que va matisar que no té cap pla concret pensat. L’únic que té clar és el valor i la valentia del crac: “He vist pocs jugadors amb tanta personalitat, n’he vist pocs com ell, que en la dificultat digui: «Xavals, passeu-me la pilota, que això ho resolc jo»”. Recordeu-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.