Esports

Messi serà al Mundial

L’Argentina de Maradona salva els mobles amb un triomf (0-1) a l’Uruguai que li dóna l’accés directe

Leo Messi serà al Mundial amb l’Argentina de Maradona. L’equip argentí va superar l’Uruguai (0-1) a l’estadi Centenario de Montevideo i aquest resultat dóna als argentins la quarta i penúltima plaça per al Mundial. L’última se la jugaran l’Uruguai contra Hondures o Costa Rica en una eliminatòria de repesca, després que l’Equador perdés aquesta matinada en la seva visita a Xile (1-0).

Messi no va millorar anteriors actuacions amb l’equip argenti. De fet, va continuar sent l’ase dels cops en el seguiment del partit que van fer els diaris digitals de l’Argentina. Però és que la selecció de Maradona va ser tan pobra com en els últims partits i si va guanyar va ser en la recta final del partit, en una jugada a pilota parada (Bolatti, min. 85), quan el 0-0 ja s’havia convertit en la panacea de la classificació.

Però amb la classificació per a Sud-àfrica 2010 a la butxaca, el drama que planava sobre Leo Messi es congela i el seu retorn a la disciplina del Barça serà més tranquil i sobretot menys preocupant del que ja s’estava tement als vestidors del Camp Nou.

El Mundial, quasi definit
Pel que fa a la zona europea, Eslovàquia, un país independent des del 1993 i d’uns cinc milions i mig d’habitans, va aconseguir ahir l’accés al Mundial per primera vegada a la seva història. Enmig del fred i la neu, el combinat eslovac va guanyar a Polònia amb un solitari gol dels polonesos en pròpia porteria al primer temps. Eslovàquia es converteix així en el primer debutant que ja està classificat. L’altre selecció que va assegurar ahir el bitllet directe va ser Suïssa, amb diverses experiències a la Copa del Món, l’última el 2006. Els suïssos van sumar el punt que volien contra Israel (0-0).

Amb els nou equips europeus que són primers de grup classificats (vegeu llistat), el mes que ve es jugarà la repesca entre els vuit millors segons (sorteig i eliminatòries a doble partit), amb l’absència confirmada de la Suècia d’Ibrahimovic, que va vèncer bé a Albània (4-1, cap gol d’Ibra), però que també necessitava que Malta derrotés Portugal. La lògica es va complir i el conjunt lusità, sense Cristiano, va golejar el seu dèbil rival (4-0), amb dianes de Nani, Simao, Veloso i Edinho.

A part dels ja coneguts Rússia, Bòsnia, Irlanda i França –va marcar Henry de penal en el triomf sobre Àustria per 3-1–, acompanyaran Portugal a la repesca, Grècia, Eslovènia i la Ucraïna de Txigrinski, que ara s’està recuperant d’una lesió. Els ucraïnesos van escombrar Andorra (0-6, amb un gol de Xevtxenko) i van fer inútil la victòria de Croàcia a Kazakhstan (1-2). El país balcànic, independent des del 1991, queda fora d’un Mundial per primera vegada des d’Estats Units 1994.

A les altres zones premundialistes, també a la repesca, Nova Zelanda i Bahrein es jugaran la plaça d’Oceania-Asia. A la zona africana, queden tres places, directes, que se sabran a la jornada que queda, el 14 de novembre: Camerun o Gabon, Tunísia o Nigèria i Egipte o Algèria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.