Esports

Entre els nervis i la resignació

Recre i Numància poden ser els primers a baixar. L’Espanyol vol fer els deures a Almeria per no jugar-se la vida a l’última jornada

Dues jornades. Qui no hagi fet els deures fins ara i se la jugui, sap que juga amb foc. El penúltim partit de la Lliga comportarà els primers condemnats al descens, amb Recreativo i Numància de ferms candidats. Sporting i Osasuna són els qui més números tenen per acompanyar-los, i tots dos afronten un desplaçament, així que l’emoció està assegurada. Qui vol espolsar-se els nervis del tot és l’Espanyol, que anhela una victòria a Almeria, on es va iniciar el malson, per evitar el maldecap de jugar-se-la a l’última partida, on algun dia sortirà creu.

L’Espanyol vivia un somni pugnant per la Champions fins que va visitar Almeria. Un gol a última hora de Kale Uche va posar fi a 14 partits sense perdre i va iniciar una davallada que ha encadenat dues Lligues, fins que l’arribada de Pochettino hi ha posat fre. L’equip blanc-i-blau vol segellar la permanència al camp on va començar el calvari, aprofitant-se que el rival no s’hi juga res més que acomiadar-se del públic amb una bona imatge fins que torni la competició a finals d’agost. L’entrenador argentí no podrà comptar amb Tamudo, Sergio Sánchez ni De la Peña.

L’Espanyol necessita un últim impuls per evitar complicacions. Un petit pas que també persegueixen Racing i Valladolid. Tots dos poden exercir de jutge d’equips amb l’aigua al coll, perquè els càntabres visiten el Recreativo, que és el que té el futur més negre. Els andalusos estan a 4 punts de qui exerceix de frontera entre Primera i Segona, un Sporting que rebrà el Recre a l’última jornada. Els asturians són precisament avui el rival del Valladolid, que ha entrat en crisi i vol posar fi al malson.

Així, els duels entre rivals directes són constants ara que la Lliga exhala els últims sospirs. La jornada comporta un altre duel d’infart amb el Numància esgotant les últimes dosis d’il·lusió contra el Getafe, que només té un punt de marge per no caure al pou. Els sorians, amb 35 punts, a 2 de la salvació, han de guanyar i rematar-ho davant del Sevilla.

Enganxats al transistor

La penúltima jornada obligarà a estar enganxat al transistor. Els altres implicats tenen rivals més complicats, ja que el Betis, tres punts per sobre de la zona calenta, visita un Màlaga que ha vist que se li escapava Europa, però ha de lluitar fins que les matemàtiques diguin que no hi ha res a fer. Més delicada és la situació de l’Osasuna, que espera treure rèdit de la relaxació del Barça al Camp Nou després de veure que l’Sporting se li ha posat per davant pel goal average i Segona és una amenaça a l’alça. Dramatisme assegurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.