Esports

Junta de draps calents

L’opció d’un grup de directius del Barça de qüestionar el futur d’Oliver a la reunió d’avui perd consistència, alhora que fonts de la directiva aventuren que “pot acabar sent de les més plàcides”

“Sí, ja sé que s’han dit i s’han escrit moltes coses, però al capdavall la junta de demà [avui per al lector] pot acabar sent de les més plàcides dels últims mesos”. La frase és d’un directiu del FC Barcelona en conversa ahir amb aquest diari, i és ben factible que es correspongui amb la realitat de la reunió d’aquest matí. És a dir, que la directiva del Barça hagi passat d’airejar els draps bruts a buscar draps calents per calmar el dolor.
Els moviments d’alguns membres de la junta no ja per tractar la polèmica de les auditories de seguretat, sinó per sotmetre a votació el futur de Joan Oliver com a director general del club han anat perdent força.

L’única certesa, amb tot, és que ahir al vespre l’ordre del dia de la reunió no havia rebut cap afegit relacionat amb les auditories ni amb Oliver. Molt menys la introducció d’una votació. No seria el primer cop que això, novetats en l’ordre del dia, es produeix fins i tot poca estona abans d’una junta, però no és factible. “Crec que el que es podria anomenar sector crític respecte a aquest cas no va mesurar gaire bé les seves forces”, va indicar un altre directiu a l’AVUI.

Des del mateix sector crític de directius s’ha tret importància al fet que no aparegui res a l’ordre del dia, però si bé aquest detall no afectaria un eventual debat sobre la qüestió, sí que podria fer-ho respecte a una hipotètica votació, que no figurant a l’ordre del dia necessitaria una majoria per poder-se fer espontàniament amb resultat vinculant. I aquesta situació, una majoria favorable a sotmetre a votació el futur d’Oliver, és la que altres directius consideren que no es produirà.

En aquest sentit es destaca la declaració pública de Joan Laporta divendres passat, en tornar de Mèxic. “Quan s’arriba al límit, les decisions s’han de prendre per l’interès del club i el bon govern de la directiva. Cal buscar una decisió de consens per no haver de prendre decisions dràstiques”. I és que aquestes decisions dràstiques podrien ser la retirada de càrrecs a aquells vicepresidents o directius que poguessin plantejar –amb votació o sense– la continuïtat d’Oliver i resultessin derrotats.

El sector que defensa que el cas estava i està tancat afegeix una altra valoració. “El vicepresident que va sol·licitar ser sotmès a una auditoria [Joan Franquesa] no pot tenir queixa, dos més realment donen per tancat el cas [Rafa Yuste i Joan Boix] i només un manté que la situació creada és un problema obert [Jaume Ferrer]. No surten els números”.

Per afegir morbo a la situació es dóna el cas, avançat ahir per Mundo Deportivo, que el vicepresident Joan Boix, també tresorer, va firmar dimecres una millora –prevista– del contracte d’Oliver.

Amb tot plegat, el que tampoc descarten fonts pròximes a la junta és que el desenvolupament de la trobada pogués comportar alguna dimissió entre els directius crítics o fins i tot entre els que simplement s’han manifestat molestos per la situació creada. Malgrat tot, aquells amb qui ha parlat l’AVUI han descartat del tot en el seu cas aquesta possibilitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.