Esports

El Tau Vitòria guanya la Copa del Rei davant l'Unicaja (98-100)

Bàsquet

En un gran partit, digne d’una final de Copa del Rei, un matx d’aquells que tenen tots els ingredients perquè la gent s’aficioni al bàsquet, i que a més va tenir l’emoció addicional que es va decidir a la pròrroga, el Tau Vitòria es va imposar a l’Unicaja Màlaga per 98-100. Aquest és el sisè títol de l’equip basc, després dels que ja havia guanyat els anys 1995, 1999, 2002, 2004 i 2006.

Per al tècnic del Tau, Dusko Ivanovic, aquesta és la quarta Copa del Rei que guanya. Abans havia aconseguit les de 2002 i 2004 amb el conjunt vitorià i la del 2007 amb el Barça, l’únic guardó que es va endur en les seves dues temporades i mitja al Palau Blaugrana, per on va passar amb més pena que glòria. Ivanovic se situa ara a només un títol de Copa del seu rival d’ahir, Aíto García Reneses, que és el tècnic més llorejat.

El Tau, pel seu potencial i moment de forma, era el màxim candidat al títol abans de començar la Copa i també ho era a la final d’ahir, després de superar a semifinals un Regal Barça que es presentava com a principal alternativa dels bascos. Però l’Unicaja d’Aíto, tot i que no ha arribat a la cita copera en el seu millor moment, va fer suar de valent al Tau, que només va poder respirar quan a l’últim segon de la pròrroga Mickeal va posar un tap a un intent triple de Berni Rodríguez.
Només 22 segons abans, el mateix Mickeal –el gran referent de l’atac del Tau en el temps suplementari un cop havien caigut eliminats Splitter i Rakocevic per faltes– havia aconseguit la que seria la cistella definitiva (98-100), responent a un triple de Haislip.

Teletovic, MVP
La final va ser molt intensa, amb moltes alternatives i avantatges curts per a un i altre equip (màximes diferències d’11-3 per a l’Unicaja i de 69-77 per al Tau). Archibald (16 punts i 13 rebots) i Haislip (23 p) van ser els més ben valorats dels malaguenys i Mickeal (20 p i 10 r) i Sergi Vidal (16 p) per part del Tau Vitòria.
L’MVP de la Copa, però, va ser per a Teletovic, que ahir va anotar 20 punts, amb 6/12 triples. L’aler pivot del Tau substitueix en el palmarès a Rudy Fernández , que l’any passat va ser el millor jugador de la Copa que es va jugar a Vitòria i que va guanyar la Penya.

Minicopa per al Joventut
La Minicopa, el torneig que disputen els equips infantils dels clubs que juguen la Copa, segueix parlant català. Si en l’edició del 2004 va guanyar el Joventut de Ricky Rubio i les quatre edicions següents se les va endur el Barça, ahir a Madrid la Penya es va tornar a proclamar campiona en superar el Barça a la final per 50-82 (29-41 al descans). El base-escorta menorquí del Joventut Agustí Sans (20 punts i 15 rebots a la final), de 13 anys i 1,92 m, va ser escollit com a MVP de la competició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.