Esports

El Barça, de nou botxí de l'Akasvayu

Si la temporada passada el Barça va trencar la imbatibilitat de l’Akasvayu quan els gironins havien guanyat els cinc primers partits de la Lliga ACB, i després els van eliminar en el play-off de quarts de final, aquesta temporada ja s’ha repetit la primera part de la història. Ahir a Fontajau l’AXA Barça va derrotar l’Akasvayu per 85-89 a la pròrroga i va provocar la primera derrota de l’equip gironí, que s’havia imposat en els quatre primers partits del campionat.
El gran protagonista del partit va ser Jaka Lakovic. El base blaugrana va jugar gairebé 31 minuts, en els quals va anotar 30 punts –el seu millor registre a l’ACB– en una sèrie de 7/8 cistelles de dos, 4/6 triples i 4/4 tirs lliures. A més, va donar 4 assistències i va rebre 6 faltes, per sumar una valoració ACB de 36. El paper de Lakovic va ser clau, com també ho va ser l’aportació d’altres jugadors, com Marconato (12 p i 5 rebots), Pepe Sánchez (5 p i 8 assistències), Fran Vázquez (10 p) i Kasun (13 p i 7 r), aquest sobretot en un tercer quart en què el Barça, que va millorar passades actuacions, va tenir el seu màxim avantatge (38-48).

Marc Gasol no sentencia
A la pròrroga van ser Trias i Lakovic els que van decantar la balança cap al costat del Barça, que hauria pogut perdre si Marc Gasol (19 p) no hagués fallat un triple a 4 segons del final del temps reglamentari. L’Akasvayu, a partir de la defensa, que li va permetre robar pilotes i anotar cistelles fàcils per mitjà de Cvetkovic, va equilibrar un marcador que gairebé sempre va ser favorable al Barça, però en els instants finals no va poder sentenciar. S’ha de destacar per part gironina el base Sada, que va donar 5 assistències i va agafar 11 rebots.

Victòria del Ricoh Manresa a Fuenlabrada
Per la seva banda, el Ricoh Manresa va aprofitar el seu estat de gràcia d’aquest inici de temporada per seguir sorprenent amb una victòria a la pista del Fuenlabrada per un contundent 73-90. L’equip de Jaume Ponsarnau ha sumat quatre triomfs en cinc jornades i cada cop és més a prop del seu objectiu de mantenir-se a l’elit.

L’impecable partit de Guillem Rubio (17 punts sense errada i 5 faltes rebudes) va tenir molt a veure en la victòria, però cal no oblidar que l’èxit dels manresans és el joc de conjunt. Rafa Martínez (14 p), Asselin (12), Jordi Grimau (9) i Espil (9), amb tres triples seguits quan remuntava el Fuenlabrada, també van ser vitals en un Ricoh que va anotar 13 de 26 triples.

El Joventut buscarà diumenge el liderat
El DKV Joventut buscarà avui (12.30 h, 33) a Badalona contra el Bilbao Basket la cinquena victòria consecutiva, que el deixaria com a líder solitari de la Lliga ACB. Rudy Fernández, que ja es va perdre per lesió el partit de Menorca, segurament continuarà sent baixa davant l’equip basc, que té tres jugadors amb passat verd-i-negre: el cedit Huertas, Paco Vázquez i Xavi López. Al Bilbao és dubte Recker.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.