Esports

Iniesta: “Seria injust dubtar”

El migcampista del planter envia un missatge de tranquil·litat i assegura que l’equip “està creixent i té solucions”

Pausat, reflexiu i amb un pes cada vegada més evident dins la plantilla del Barça, Andrés Iniesta va enviar ahir un missatge de tranquil·litat davant les dues “semiensopegades”, com les va qualificar ell mateix, contra el València (0-0) i el sorprenent Rubín (1-2). “Seria injust dubtar de l’equip”, va afirmar calmat i alhora amb rotunditat. “Assumim aquests dos resultats amb total normalitat, sabent el que ha funcionat i el que no. Tenim solucions”, va indicar, i va instar els seus companys a “buscar en els propers partits l’equilibri el màxim de temps possible”. “Hem d’allargar les bones fases, que n’hi ha hagut, i no abaixar gens l’exigència. Estem creixent”, va afegir.

Com el conjunt, Iniesta tampoc no se sent encara a ple rendiment i ahir ho va admetre. “He jugat dos partits sencers i és bo per a mi, per anar agafant confiança. Cada dia estic millor i amb els minuts arribaré al 100%”, va comentar, després d’haver estat lesionat a la pretemporada. Iniesta no va voler aprofundir en els problemes que ha tingut el migcamp en aquest inici de curs, amb marcatges més estrets –“A excepció del que va fer l’Almeria, és el que ens hem trobat sempre”– i amb un poder golejador per ara és més baix que el 2008 (9 per 3). “Són estadístiques...”, va dir.

Com Pep Guardiola en dies anteriors, el manxec va criticar que es compari aquesta temporada amb l’anterior. “Ens equivocaríem si seguíssim fent paral·lelismes. El passat, passat està. Estem davant noves situacions”, va assenyalar Iniesta, que no obstant això va indicar que l’objectiu és fer “uns anys fantàstics, no una temporada fantàstica”. “És el que intentarem, però ara hem de pensar en diumenge i el Saragossa”, va demanar.

Amb aquest partit al cap, el Barça va fer ahir el primer entrenament sota una insistent pluja. Guardiola va dubtar sobre si calia fer la sessió al pavelló de la Ciutat Esportiva, però finalment va baixar una mica la intensitat de l’aiguat i el tècnic va optar perquè els seus jugadors es mullessin. Henry, que és molt dubtós per reaparèixer contra els aragonesos, va treballar al marge del grup, mentre que Txigrinski –i Gaby Milito–van fer els rondos amb la resta. L’ucraïnès, que ara compleix tres setmanes de baixa, tampoc no és clar que tingui l’alta mèdica per jugar diumenge.

D’altra banda, Piqué, Puyol, Iniesta, Ibrahimovic, Abidal, Márquez, Sergio Busquets, Maxwell, Jeffren i Henry van passar un control sorpresa antidopatge de la UEFA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.