Esports

El Barça, a liquidar el duel de Copa amb la Cultural Leonesa

La bona feina del partit d'anada (0-2) tindrà el seu preu aquest dimarts al Camp Nou, en forma de pocs espectadors i difícil motivació, però Guardiola alerta que l’eliminatòria no està sentenciada

És una de les paradoxes del futbol, i en situacions com un partit de tornada d’uns setzens de final de la Copa es fa més evident que mai. Al Barça, que a l’anada va fer els deures i ben folgadament (0-2), li costarà horrors afrontar el matx d’avui davant la Cultural Leonesa, que congregarà a penes alguns milers d’espectadors a les grades i que donarà pas a vuit dies de diàspora. Pep Guardiola va admetre ahir que no hi ha motivació possible. En canvi, el Madrid, desnonat a Alcorcón (4-0), porta la motivació enganxada a l’escut i sap que l’afició (72.000 entrades venudes) no li girarà l’esquena. Ni que sigui amb la vergonya d’haver de recórrer a l’espíritu de Juanito davant un Segona B. Un contrast que, d’altra banda, és més que desitjable.

“Els jugadors s’han d’agafar amb seriositat les seves obligacions i fer el que han de fer; és la millor manera de tirar endavant el partit”, va indicar ahir un Guardiola que, sense faltar-li raó, va tornar a recórrer a la prudència més bàsica. “El partit es juga perquè encara no estem classificats. En el futbol hi ha molts ensurts i la primera eliminatòria sempre és perillosíssima. Guanyar allà no és sentenciar”.

En aquest discurs s’hi afegeix la nova atzagaiada en el calendari, com és una ronda copera ficada en una setmana de compromisos FIFA, no només amistosos. Així, no serà estrictament donar descans als titulars el que condicioni l’alineació. Per a la repesca del Mundial, Henry i Abidal ja estan concentrats amb França (s’enfronta dissabte a Irlanda), i Txigrinski amb Ucraïna (juga dissabte a Grècia), mentre que l’última jornada de la fase de classificació a la Confederació Africana ha enviat Touré i Costa d’Ivori, a Guinea.

Explicació per Bojan
Els quatre, junt amb els lesionats Milito, Keita (baixa 10 dies per un edema al lligament lateral intern del genoll esquerre) i Ibra (baixa set dies per una elongació al tou de la cuixa esquerra) redueixen a 13 els efectius disponibles, 14 amb Jeffren i 17 amb els recursos del B (Fontàs, Dos Santos i Romeu). Un dels 17 caurà de la llista avui, després de l’entrenament matinal.

No seran Pinto ni Bojan, copers per excel·lència la temporada passada i que, per ara, repeteixen. En el cas del porter, per raons òbvies. El cas del davanter va merèixer explicació de Guardiola. “Entenc que pugui estar trist i decebut. Simplement, el veig més dins de l’àrea [per tant no entra en les rotacions de jugadors de banda] i he volgut donar més minuts a l’Ibra perquè s’adaptés a l’equip. De tota manera, vull fer-lo jugar perquè s’ho mereix”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.