Esports

La primera reunió Penya-Barça per negociar el traspàs de Ricky Rubio allunya les parts

Els verd-i-negres es mostren indignats per l’oferta de 2 milions, “la pitjor de totes de llarg”

Ricky Rubio ha decidit que el Barça és el millor destí. La segona part de l’equació, l’acord entre clubs, ja no és tan fàcil. La primera trobada va acabar amb una de les parts, el Joventut, indignada per la baixa oferta, fins al punt de plantejar-se si cal repetir l’experiència.

Un esmorzar de feina va reunir ahir la representació blaugrana, formada pel director de seccions Francesc Solanelles i el director esportiu Joan Creus, amb el president de la Penya, Jordi Villacampa. El Barça va dipositar damunt la taula una oferta a la baixa, al voltant dels dos milions, lluny dels 5,7 de la clàusula i dels 3,5 que ha ofert el Madrid.

El balanç de la trobada que feien una part i l’altra eren pols oposats. Al Barça se senten forts perquè tenen l’acord amb el base i, segons van explicar a l’AVUI, veuen la reunió com una primera presa de contacte, tot i reconèixer que no hi ha data per a la segona. I tenir tres bases no seria problema perquè entenen que el joc de la perla verd-i-negra es complementaria amb el físic de Sada i el canell de Lakovic.

Ricky Rubio s’insinua

El to variava del tot quan qui responia era de l’altre bàndol. “Decebedora és una forma força exacta de descriure de reunió, la pitjor de totes, de llarg, fins ara”, va detallar a l’AVUI un alt dirigent verd-i-negre. La Penya va sortir de la reunió amb la sensació que no hi ha un interès real del Barça per fitxar Ricky, a la vista de la pobra oferta, sobretot si es té en compte que hi ha més clubs interessats en el jugador i que ja s’havien mogut.

La Penya insisteix que un pas clau és escoltar la decisió de Ricky, que ara situa el Barça com a preferència, mentre fa uns dies era el Madrid i abans la NBA. Ahir va parlar i va deixar entreveure que l’opció de no moure’s del Masnou feia més fàcil decantar-se. “Tinc el futur gairebé decidit i la NBA està difícil. La família i el projecte esportiu pesaran més que l’economia”, va apuntar el base en clara picada d’ullet al Palau Blaugrana.

La indignació de la Penya va dur-los a titllar de “pèrdua de temps” la reunió amb el Barça. El Madrid ja porta algunes setmanes negociant el traspàs de Ricky, fins al punt que l’acord, que se situava al voltant dels quatre milions, semblava pròxim. Madridistes i blaugranes van obrir la porta a incloure-hi jugadors (Dedovic i Marko Tomas), opció rebutjada perquè els badalonins ja tenen la plantilla perfilada. Així, es manté la subhasta. El Barça només fa dos dies que es va posar en contacte amb Villacampa, però compta amb el sí del jugador. Si vol lligar-lo, però, caldrà apujar força l’oferta.

Malaguenys i grecs

La Penya resta alhora pendent dels moviments d’altres clubs. Les reunions amb la NBA van ser positives, però no hi ha forma que s’acostin a la clàusula de Ricky Rubio, així que l’opció europea pren cos. Aíto ha parlat amb el base, que veuria amb bons ulls un retrobament, si bé falta que els malaguenys facin el pas endavant de presentar una proposta. L’opció més remota és l’Olympiacos, que ha comunicat al Joventut que està disposat a abonar els 5,7 milions, tot i que no es mourà fins a tenir la seguretat que la perla verd-i-negra accepta anar a Grècia, escenari que no s’ha produït. “Si no hi ha acord, estarem encantats que segueixi”, assenyalen des del club badaloní. L’opció més fàcil és alhora la més inviable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.