Esports

Calendari aprofitable

Una ratxa victoriosa, un mes propici. El Barça necessita la primera i té davant el segon. El partit d’aquest vespre contra el Múrcia enceta un encadenat de quatre partits durant tot gener i la primera setmana de febrer que haurien de ser, en principi, assequibles. Tres duels a casa contra Múrcia, Racing i Osasuna i la visita a un camp força ben apamat com San Mamés seran el pròleg d’un nou combat al Sánchez Pizjuán programat per al 10 de febrer. Amb aquest calendari per endavant, el Barça sap que ha d’acumular esforços i serrar les dents perquè els pronòstics siguin bons i l’objectiu de retallar punts al Madrid no esdevingui aviat una quimera.
El Múrcia ha visitat disset vegades el Camp Nou i només ha puntuat una vegada: l’1-1 de la temporada 1945-46. Des de llavors, tot derrotes. Són dades que inviten a l’optimisme però que no impressionen Rijkaard: “No és un rival gens fàcil. Estan molt ben organitzats, tenen unes bandes molt potents i un esperit d’equip molt fort”. I fa bé l’entrenador de no refiar-se’n. Malgrat la seva aparença de conjunt històricament dèbil a Primera Divisió, l’equip de Lucas Alcaraz és ara mateix novè en la classificació i ha puntuat en cinc dels seus desplaçaments. Té un mig del camp molt matisat per l’experiència de Pablo García, Movilla i De Lucas i una davantera amb la pólvora sempre carregada de Fernando Baiano.

Esclar que si el Múrcia i les incerteses que genera fossin l’únic maldecap que té ara mateix Frank Rijkaard, segur que estaria ben content. Edmílson va tenir una estrebada als adductors en el partit de Copa i les previsions assenyalen que estarà dues setmanes fora de l’equip.

Reubicació defensiva
Per suplir el brasiler el més probable és que Márquez passi al mig centre, Thuram acompanyi Milito i Zambrotta actuï de lateral. Dins de la lògica de dosificació de jugadors que predica l’entrenador, el més lògic és que Puyol –que a Sevilla va acabar tocat– comenci avui a la banqueta.

En el capítol de baixes, només pot qualificar-se de desgastant l’absència de Ronaldinho i Deco –que ahir es va entrenar amb els seus companys però no va ser convocat–. I no només de cara al rendiment que l’equip pugui donar o no donar sense ells, sinó que s’hi han d’afegir les suspicàcies que això genera. Sobre la polèmica de les suposades declaracions sorgides de dins del vestuari en què es qüestionava la veracitat de les seves lesions, Rijkaard va ser taxatiu: “Cap jugador ha dubtat dels seus companys i els he deixat clar que no vull que parlin sobre el vestuari amb gent de fora. Són aspectes que poden fer-nos mal i ara és moment d’estar units”. Ja ho diuen que la unió fa la força.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.