Esports

Cita amb la història

Igual que la temporada passada, Rafa Nadal i Roger Federer, les dues millors raquetes del moment, es tornen a veure avui les cares a la final de Roland Garros. En aquesta ocasió, però, amb una diferència: l’última vegada que es van enfrontar la victòria va ser per al suís, amb tot el component anímic que això pot comportar.

El passat 20 de maig, a Hamburg, Federer va posar fi a dos anys d’imbatibilitat i un rècord impressionant de 81 triomfs consecutius en terra batuda del manacorí. La pregunta, per tant, és si el número 1 mundial ha foragitat definitivament el complex d’inferioritat que el perseguia en aquesta superfície contra Nadal. El suís està convençut que és així, després que ha anat coneixent millor el joc del rival. “Ara sé com juga i tinc un pla tàctic més adient per afrontar Nadal, sobretot en terra. Fins i tot estic preparat per aguantar un partit de cinc hores”, assegura un Federer més convençut que mai d’aconseguir l’últim torneig de Grand Slam que manca en el seu espectacular palmarès.
Curiosament, excel·lents campions del passat, com els casos de Newcombe, Ashe, Becker, Connors, Edberg o Sampras, es van endur el títol a Austràlia, Wimbledon i a l’Open EUA, però mai a París. En cas de guanyar avui, Federer es convertiria en el sisè tenista de la història que té els quatre títols de Grand Slam.

El repte, però, també esperona un Nadal amb una gran oportunitat d’escriure un capítol important en la història del tenis: convertir-se en el segon guanyador de tres títols consecutius a Roland Garros, gesta que només va firmar, i fins i tot millorar, el suec Bjorn Borg, amb quatre de seguits entre el 1978 i el 1981.

Més experimentat

El manacorí reconeix que arriba a aquesta final en millors condicions que l’any passat. A més, afirma que l’experiència en aquesta mena de partits el farà “jugar amb més tranquil·litat. Ja tinc dues copes a casa, i això t’ajuda a pensar que ho pots aconseguir de nou. I si perdo, continuo tenint dues copes i una final més”.

Les bones sensacions de Nadal potser es fonamenten en el fet que aquest és l’any en què arriba a la final amb menys jocs perduts (51) i sense haver cedit encara cap set. Això i el seu bon nivell en els compromisos precedents en fan ser optimista davant un rival al qual considera “el millor de tots els temps”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.