Esports

Glasgow a 90 minuts

Res de nerviosisme. L’Espanyol defensa un 3-0 avui a Bremen i veu Glasgow tan a prop que no està disposat a allunyar-se’n ni un pam. El Werder es bolcarà des del xiulet inicial sobre la porteria de Gorka Iraizoz en 90 minuts de resistir l’empenta alemanya i buscar un gol que serveixi com a sentència definitiva. Els fantasmes de Leverkusen apareixen cada dos per tres a l’imaginari col·lectiu dels espanyolistes, que tenen una oportunitat d’or per plantar-se a la segona final europea en 107 anys d’història.

Un 3-0, el rival alemany i quatre integrants de la desfeta de Leverkusen al cos tècnic. Massa ingredients presents per pretendre que ningú faci associacions senzilles. La plantilla n’és conscient i la consigna és clara: prohibit parlar de passat i de futur. “Allò de Leverkusen no té res a veure. Només és un exemple de les coses que poden passar al futbol, res més”, proclamava Ernesto Valverde. El tècnic blanc-i-blau tampoc es veia a Glasgow. “Parlar de la final abans d’hora és posar la primera pedra per perdre”, va sentenciar l’entrenador.

L’Espanyol sap que no hi ha més futur que el partit d’avui. Si no es fan bé les coses malgrat baixes de pes com De la Peña, Moisés, Pandiani i Jônatas, l’aventura europea s’haurà acabat. Les claus per evitar-ho comencen per no alterar-se si el Werder fa el primer gol.

L’avantatge encara seria de dos gols. “La clau de la remuntada està en el primer gol, que fa que un equip comenci a creure i que l’altre se’n vagi enrere. Tothom té clar que en un partit es produeixen diverses dinàmiques damunt del camp que cal intentar controlar. A Montjuïc hi va haver un moment en què el Werder estava KO, després de rebre el tercer gol, ja que veia que l’eliminatòria se n’anava. Amb el xiulet inicial tindrà la possibilitat de tornar a començar”, va apuntar un Valverde cautelós.
Aguantar a l’inici

L’Espanyol és el favorit indiscutible, si bé el Werder no l’hi posarà gens fàcil. Tan important com reaccionar si cau el primer gol ho serà evitar que els locals s’avancin aviat. Els tècnics blanc-i-blaus han remarcat molt a la plantilla la necessitat de resistir la sortida en tromba dels de Bremen. “Sabem que es ficaran en el partit des de l’inici perquè han de fer com a mínim tres gols. Els primers 15 o 20 minuts seran els més perillosos. Remuntada? Al món del futbol hem vist aquest tipus de coses. Ells han de pensar en positiu, creure que tot és possible, però nosaltres sabem què ens hi juguem. No ho engegarem tot a dida per un mal partit”, va assenyalar el capità, Raúl Tamudo.

Un miler de seguidors periquitos animaran l’Espanyol a Bremen. Glasgow, la paraula prohibida al vestidor espanyolista, queda a 90 minuts. Molt a prop. El 3-0 ha de ser marge suficient per tornar del camp del Werder amb l’alegria de saber que hi ha una nova oportunitat de treure’s la dolorosa espina de l’any 1988. Cal superar el trauma del passat per fonamentar un bon futur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.