Esports

Guardiola alerta de la "imprevisibilitat" dels duel contra l’Atlètic

Barça

Si el tòpic decisiu del “partit a partit” ha calat al vestidor del Barça, al despatx de Pep Guardiola ho ha fet el del “dia a dia”. Tot i que el tècnic blaugrana té un acurat mètode de treball, és en els moments finals quan pren les decisions, amb totes les dades a la mà i, sobretot, per les sensacions directes. És per això que retarda la convocatòria fins a poques hores abans del partit –com passarà avui en la tornada dels vuitens de la Copa contra l’Atlètic– i sempre s’empesca un argument per intentar posar tothom en alerta. “Històricament, els duels contra ells són imprevisibles, amb resultats molt alts. Pot passar qualsevol cosa si no sortim atents. L’eliminatòria no està resolta”, va afirmar, en referència a l’1-3 de l’anada.

Dia a dia. Guardiola no vol confiances i va traslladar la seva prudència de la Lliga a la Copa fins al punt de dir que el Barça no era favorit –tot i els dos gols d’avantatge– fins que no ho demostri “al camp”. “Hem d’oblidar una mica el resultat del Calderón i centrar-nos en el que hem de fer”, va indicar l’entrenador de Santpedor, que en aquest sentit va valorar com un “petit senyal” d’avís el desconcert del Barça en l’entrada de la segona part diumenge al Reyno de Navarra contra l’Osasuna.

Guardiola no té queixa dels seus jugadors –ahir va negar que hagués castigat Hleb–, però qualsevol detall li és bo per advertir el que pot passar si no surten al 100%. “El que va succeir a Pamplona és una bona lliçó per al futur”, va afegir el preparador, que no va voler avançar cap nom de la llista de convocats. És arriscat fer previsions, però Guardiola podria optar per reservar Leo Messi i Xavi Hernández, amb lleugeres molèsties dilluns i amb un viatge llampec al cos per la gala de la FIFA a Zuric. “No sé quines rotacions faré. No tinc una teoria fixa, busco que tothom es mantingui fresc. Decideixo dia a dia”, va explicar. En tot cas, l’única titularitat segura sembla la de José Manuel Pinto sota els pals.

Per part matalassera, Javier Aguirre ha donat descans a Diego Forlán i comptarà de començament amb Sergio Agüero, absent a l’anada. Jugui qui jugui, l’Atlètic arriba al Camp Nou amb l’objectiu de “donar una bona imatge” i fugir del mal moment pel qual passa. Al Manzanares pocs s’atreveixen a pensar en una remuntada, sobretot després que el Barça els hagi clavat un parcial de 9-2 en dos partits.

“Sigui el resultat que sigui, m’interessa que donem la sensació d’equip que vol el partit, recuperar els nostres valors i vendre cara la derrota. Hem d’ofegar el rival”, va indicar Aguirre, conscient que ara mateix guanyar per tres gols al Barça a domicili és quasi impossible. La plantilla barcelonista no vol complicar-se la vida i no farà concessions. “És una sort estar amb opcions d’arribar a quarts de final a la Copa. Partit que juguem, partit que cal jugar bé i guanyar, aquest és l’objectiu”, va reblar Guardiola, que no s’aparta ni del partit a partit ni del seu dia a dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.