Siskauskas enfonsa el Regal Barça en les semifinals de la Final Four

El CSKA gupanya per 78-82 i els homes de Xavi Pascual hauran de lluitar pel tercer lloc en l'Eurolliga

El Regal Barça ha vist tancat el seu accés a la final de l'Eurolliga davant el vigent campió d'Europa, el CSKA de Moscou, magistralment sostingut pel lituà Ramunas Siskauskas, botxí de l'equip blaugrana i màxim anotador del partit amb 29 punts.

El Barça ha governat el marcador durant més de mitja hora, però ha caigut en el moment decisiu del partit. No ha trobat arguments per frenar l'extraordinari rendiment de Siskauskas, al timó d'un CSKA rebaixat però amb una impressionant capacitat competitiva. L'equip rus jugarà la seva quarta final consecutiva a costa del Barça, novament eliminat en la seva desena aparició en una final a quatre.

Encara que ha competit amb solvència, el Barça ha acabat condemnat per la seva falta d'experiència i l'encert de Siskauskas en l'últim quart. Fins aleshores, l'equip de Xavi Pascual havia manat al marcador. Quan el seu sistema defensiu ha començat a flaquejar, el CSKA ha començat a guanyar el partit psicològic.

Poques vegades un inici tan solvent acaba amb un càstig tan cruel. El Barça ha arrencat accelerat, conscient que un ritme alt de partit l'afavoreix davant de la batuta dels russos, sempre pausada. El CSKA prefereix anul·lar el rival i després, jugar. Però el Barça li ha alterat el guió amb triples. Quatre llançaments exteriors han impulsat l'equip de Xavi Pascual (14-4, min. 4) i han descol·locat el CSKA.

Només al final del primer quart ha reaccionat el CSKA. Ho ha fet amb la fe pròpia dels campions i amb el suport de la direcció de joc d'Holden per retallar diferències. Entre l'últim minut del primer període i l'arrencada del segon ha signat un parcial de 4-12 per col·locar-se a tres punts (21-18, min. 12).

Sense estridències, el CSKA ha anat acostant-se. Ha anotat el seu primer triple en el minut 16, gràcies a Smodis. Un altre triple d'Holden ha permès l'equip d'Ettore Messina empatar poc abans del descans (30-30).

I Navarro ja s'havia carregat de tres faltes. Grimau ha fet la seva quarta personal al començament del tercer quart. La càrrega de faltes ha llastat el Barça, obligat a administrar un marcador molt ajustat (47-46, min. 27).

El CSKA ha tornat a igualar el marcador (52-52. min. 28) gràcies a un triple de Siskauskas, el gran salvavides del CSKA en els moments decisius del partit. Encara en el tancament del tercer quart manava el Barça (56-54), però la tendència del partit començava a canviar.

Amb tot per decidir, Siskauskas ha emergit per rescatar el CSKA al mateix temps en què al Barça se li ha apagat la llum. L'equip blaugrana ha enterrat els seus percentatges d'encert exterior i no ha trobat els seus jugadors de referència. Navarro ha aparegut quan el partit ja agonitzava. De Ilyasova i Fran Vázquez amb prou feines hi ha hagut notícies. Lakovic, efervescent en l'arrencada, s'ha diluït després del descans. Tampoc no ha sabut el Barcelona tancar el rebot. El panorama del partit ha començat a enfosquir-se.

El CSKA s'ha posat per davant en el minut 34 (61-62) amb un triple de Siskauskas. No tornaria a veure's per sota. El lituà ha anotat tres triples consecutius en un parcial sorprenent, 0-11.

Basile i Navarro, amb els seus triples, han esgotat les opcions del Barça (69-72, min. 38). Massa tard per a l'equip blaugrana. El CSKA es mou bé en les distàncies curtes i competeix en els partits decisius amb la fe dels campions. Amb prou feines ha patit per ficar-se a la final.

El Barcelona ha acabat resignat a la seva sort, sotmès per la inspiració de Siskauskas i obligat a pensar en una pròxima ocasió. La culpa l'ha tinguda el CSKA d'Ettore Messina, que torna a la final de l'Eurolliga, com és costum.

El Barça haurà de quedar-se a Berlín fins al diumenge, on haurà de jugar el partit pel tercer lloc en l'Eurolliga contra l'Olympiacos, que ha perdut l'altra semifinal per 82-84 contra el Panathinaikos.