Esports

Alonso, davant de la seva última oportunitat de frustrar la victòria de Hamilton

El pilot espanyol Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) tindrà en el Gran Premi de la Xina, penúltima cita del Mundial de Fórmula 1, el més gran desafiament de la seva carrera doncs ha de retallar un mínim de dos punts al seu company Lewis Hamilton, actualment qüestionat per la FIA, per evitar que es proclami campió i seguir amb opcions de lluitar pel títol a Brasil.

El bicampió del món va dinamitar gairebé totes les seves opcions a l'estavellar el seu MP4-22 diumenge passat en el traçat japonès de la muntanya Fuji. La pluja, que altres vegades havia estat la seva aliada, es va convertir en el principal enemic de l'asturià, que se'n va anar contra el mur al patir els efectes de l'aquaplanning.
Després del seu primer abandonament com pilot de McLaren, i després d'una ratxa de 17 Gran Premis puntuant, Alonso es va quedar a 12 punts d'Hamilton, una diferència gairebé definitiva perquè el jove rookie entri a la història de la Fórmula 1.

Tot i que la seva empresa és complicada, l'asturià és un competidor nat i intentarà emular en el traçat asiàtic la gesta del francès Alain Prost. El Professor va remuntar 13 punts a Nigel Mansell -i 12 a Nelson Piquet-, en dues carreres, el 1986 per aconseguir el segon dels seus quatre ceptres.

Prost, als comandaments d'un McLaren, va aconseguir la seva gesta a l'arribar amb opcions a l'última cita, disputada a Adelaide (Austràlia). Allà, Mansell va abandonar al rebentar un pneumàtic i el francès va ser capaç de superar a Piquet per emportar-se el títol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.