Esports

Barça-Espanyol: tan desigual com imprevisible

L’Espanyol, amb baixes i quatre partits perdent, busca un altre miracle al Camp Nou, mentre que Guardiola refusa parlar de revenges

El futbol cada vegada és més científic, però mai no podrà matar la incertesa. Ni de lluny. Per això la història està plena de sorpreses i d’alguns maracanzos, i per això avui el derbi viu entre la desigualtat enorme entre el Barça i l’Espanyol i la imprevisibilitat del que passi al Camp Nou, alimentada per un últim lustre a contrapronòstic. La prèvia diu que el Barça té la baixa de Messi, però que ja ha agafat la velocitat de creuer i busca rematar el liderat nadalenc de la Lliga –si guanya, se l’assegura– abans de marxar cap a Abu Dhabi, mentre que l’Espanyol, sense Moisés, Tamudo, De la Peña, Marqués ni David, i venint de quatre derrotes consecutives, resa per resistir davant el seu més gran enemic i tornar a sumar algun punt.

Es miri per on es miri, es presenta tan desigual el partit que Pep Guardiola va accentuar el seu discurs prudent i en positiu. Ni ganes de revenja per l’1-2 de l’any passat ni referències al repòquer concloent que ha firmat l’equip després d’algun petit desengany. “D’Ucraïna arribem amb molta tralla a sobre, amb tensió acumulada i desgast mental i físic”, va prevenir el tècnic català, que va fer una crida sincera a l’afició. “És vital que avui la gent vingui. La necessitarem”, va assenyalar, i va preveure un derbi “igualat fins al final”.

Amb aquest respecte, elogiós amb la tasca de Mauricio Pochettino, el Barça afronta un duel que vol evitar que caigui en la dinàmica de la temporada passada, plena d’agressivitat i joc aturat. “Buscaran friccions, contactes i hem de limitar-ho. Com? Xocant poc, tenint molta circulació de pilota i continuïtat. I l’àrbitre ho ha de saber”, va etzibar Guardiola. No sembla anar desencaminat, perquè al conjunt blanc-i-blau les paraules del seu entrenador que ressonen tota la setmana són “combatre” i “rebel·lia”, amb un probable estret marcatge a Xavi.

Conscient que futbolísticament està lluny del Barça, encara més amb les absències, Pochettino ha enviat un missatge ambiciós a la plantilla, tot i la poca fe de la parròquia periquita i de lamentar la mala dinàmica: “Portem tres setmanes adverses. Si sumem la quantitat de coses que han passat, com el fet de tenir els dos laterals esquerres lesionats, Alonso amb angines, que li han fet perdre 3 kg...”.

A les alineacions, Guardiola pot repetir l’onze de Kíev, amb Henry o Pedro pel lesionat Messi, i Iniesta arrencant des de l’extrem, però també podria introduir variants com Touré, Txigrinski o Márquez. Més limitat, amb Roncaglia redebutant de lateral dret i 4 homes ofensius, Pochettino té el dubte clau del migcentre –després de la no recuperació de Moisés– entre l’experiment de Forlín –fallit un cop– i la joventut de Baena. El derbi és viu. La lògica és aclaparadora i el futbol ho pot ser. O no.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.