Esports

El reglament del Mundial de F-1 canviarà al 2009

Fórmula 1

El reglament del Campionat del Món de Fórmula 1 canviarà radicalment la propera temporada. Les novetats reglamentàries de l'any se centren en tres aspectes fonamentals: la reaparició dels pneumàtics llisos, la reducció al mínim dels elements aerodinàmics i la introducció de l'anomenat KERS, un sistema de recuperació d'energia cinètica.

Els pneumàtics sense dibuix tornaran a estar permesos després d'haver-se prohibit el seu ús l'any 1998. La seva recuperació permetrà als cotxes guanyar adherència.

Quant a l'aerodinàmica, que els seus elements es reduiran substancialment, afectaran principalment als alerons. El posterior serà més petit per a generar una càrrega aerodinàmica més petita i el davanter també redurirà el tamany però incorporarà un element mòbil, utilitzat pel pilot, per facilitar els avançaments. A més, desapareixeran els apèndixs aerodinàmics que existeixen a l'actualitat i que ara són presents a tota la carrosseria.

La tercera gran novetat és la introducció del KERS. Es tracta d'un sistema de recuperació d'energia cinètica, un mecanisme que permet emmagatzemar energia a les frenades i que permetrà als pilots guanyar potència extra per avançar o evitar ser avançat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.