Esports

Amb segell de campió

El Barça promet fer el joc ofensiu habitual per intentar endur-se avui del Bernabéu un triomf que li permeti sentenciar la Lliga. Guardiola reclama als jugadors que assumeixin la pressió

El 1992, abans de la final de la Copa d’Europa a Wembley, Johan Cruyff va recomanar als seus jugadors: “Sortiu i disfruteu”. Avui, el deixeble més avantatjat de l’entrenador holandès dirà als seus homes: “Sortiu i demostreu que voleu ser campions”. Fa 17 anys, Cruyff va buscar treure pressió als futbolistes del Barça; aquest vespre Pep Guardiola vol el contrari: que l’equip l’absorbeixi. “La pressió és nostra. No m’apunto als que diuen [Laporta, Cruyff...] que no passa res si perdem aquest clàssic”, va indicar el jove tècnic en referència al fet que el Barça sortirà, passi el que passi, líder del Bernabéu.

“Si guanyem, tindrem tres quarts de Lliga. És una final i les finals es juguen amb ambició. Si volem ser campions, hem de guanyar. Tindrem davant un equip molt bo, però hi ha un moment a la Lliga que és clau. Avui ens juguem el títol i dimecres al camp del Chelsea també. No m’agrada afrontar aquest partit amb la mentalitat que no passa res. Qualsevol mínima baixada de tensió et penalitza”, va advertir Guardiola.

Consell enverinat
El duel psicològic va arribar ahir a la sala de premsa. Fins al punt que Juande Ramos, tècnic del Madrid, va intentar posar un parany al Barça: va recomanar a Guardiola que faci rotacions a Madrid. “Si els surten malament les coses al Bernabéu, continuen sent líders, però si els passa això davant el Chelsea, estaran eliminats de la Lliga de Campions. Aquell és un partit més important que el clàssic, perquè suposant que perdessin amb nosaltres continuarien amb un punt d’avantatge i amb opcions de guanyar la Lliga”, va raonar el tècnic blanc. “Si Juande fos entrenador del Barça podria fer rotacions, perquè estaria en més competicions, però jo vaig partit a partit”, va reaccionar, entre àcid i críptic, Guardiola. “Els elogis merescuts al Barça signifiquen que tan malament no ho està fent un Madrid que li trepitja els talons”, va prosseguir pressionant Juande, al mateix temps que negava tenir un pla anti-Messi. “Anul·lar Messi no et garanteix res, Xavi, Iniesta, Eto’o, Alves són un problema igual. Hem de fer un bon treball col·lectiu per guanyar”.

El tècnic madridista es va negar a comentar com intentarà frenar el Barça, però Guardiola va avançar que espera “que ens pressionin molt per generar ambient”. En tot cas, és innegociable que l’equip blaugrana oferirà el seu caràcter ofensiu. “Intentarem demostrar a la gent de Madrid el que hem demostrat durant tot l’any. No anirem a especular res”, va insistir el tècnic de Santpedor, que va presumir que el Barça ha estat durant tota la temporada “un líder amb dignitat. Hem sigut molt guapos i hem fet patxoca, però hem d’intentar ser campions”. “Hem de sortir amb el cap ben alt, i això significa ser autèntics allà. Això és el que els he demanat”, va precisar Guardiola, que medita avançar Iniesta per encabir Keita al migcamp en un onze de gala en què només faltarà Márquez. El Madrid té les baixes de Pepe, Guti i Sneijder, però recupera Heinze i Robben. “Ens jugarem qui és el millor”, va esperonar Guardiola, que vol ser campió per la porta gran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.