Esports

Dura exigència a Getafe

El Barça, amb el virus FIFA a les cames i amb l’Inter al fons, visita el camp del líder simbòlic, invicte tota la pretemporada. Messi aterra una mica tocat per les derrotes i Guardiola el convoca

Recomença la Lliga i per al Barça ho fa en unes condicions similars a la primera jornada. Castigat pel virus FIFA, que ha tingut fora de Barcelona quinze jugadors, i amb Messi acabat d’arribar ahir derrotat de l’Argentina, l’equip de Pep Guardiola es desplaça a Getafe per un duel de màxima exigència. El conjunt madrileny està invicte –15 partits– des de finals de la temporada passada –pretemporada inclosa– i amb l’1-4 al camp del Racing al debut és el líder simbòlic del campionat.

“Sempre tenim dificultats allà. A més, ens ha sorprès gratament com juguen, tenen molt bons futbolistes. I no és casualitat una dada: porten invictes molts partits, senyal que estan fent bé les coses. Haurem d’estar a una bona altura per guanyar”, va afirmar el tècnic blaugrana, que va agrair els elogis de Míchel i els hi va retornar: “L’admiro”.

Per al primer d’un esprint de set partits en tres setmanes, Guardiola reserva Márquez i recupera Iniesta, tots dos aturats més de tres mesos, i no és segur que el faci titular. Tampoc se sap què farà l’entrenador amb Messi, aterrat al matí sense fer declaracions i amb mala cara, tot i que se l’endú a Getafe. Si s’agafa la referència de la temporada passada després de partits internacionals, sempre el va fer actuar a la segona part.

Guardiola no va avançar res, però va mostrar-li tot el suport, com al matí havia passat a l’aeroport del Prat amb la gent que s’hi va trobar i també Joan Laporta. “Ha tornat bé, una mica trist, però bé”, va assenyalar Guardiola, i va afegir: “Ell estima molt el seu país i el drama seria que no l’afectés. Però una de les seves grans virtuts és la fortalesa mental. Té una gran autoconfiança i no descartin que en el futur faci campiona la seva selecció. Sap que ens té”.

Txigrinski, convocat
L’altre nom propi de la llista és Txigrinski, convocat per primer cop, a la primera oportunitat que hi ha hagut. Només ha fet un entrenament complet i és complicat que jugui d’entrada. Sigui com sigui, no és un dia fàcil per decidir l’alineació, en part també per l’estrena a la Champions League dimecres a San Siro contra l’Inter.
Amb tots aquests ingredients, el Barça mirarà de sumar els tres primers punts de visitant contra un rival que també li agrada tractar bé la pilota. Míchel té tota la plantilla a disposició, a excepció del lesionat exblaugrana Mario. També fora dels terrenys de joc segueix el barcelonista Gaby Milito, que porta més d’un any lluitant contra una lesió de creuats. “No li poso terminis. Seria la notícia de l’any, un regal, quasi millor que guanyar títols”, va indicar Guardiola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.