El Barça fa patxoca

LLIGA ACB

Tres de tres. El Regal Barça es manté imbatible a la Lliga ACB i s’ha situat líder provisional després de la victòria d’ahir sobre el Pamesa per 74-58 al Palau Blaugrana, en un partit que va dominar gairebé sempre, tret de dos moments puntuals al tram final del segon quart, quan l’equip valencià va disposar dels seus dos únics i curts avantatges al marcador: 30-31 i 34-36.
Basile, amb 21 punts (2/2 cistelles de dos, 5 de 9 triples i 2/2 tirs lliures) i 4 assistències, amb una valoració ACB de 22, va ser un dels grans protagonistes del matx. A banda de la seva magnífica aportació en atac, també cal destacar la defensa que l’italià va fer sobre Douglas, l’aler del Pamesa que al primer temps havia anotat 11 punts i havia sigut el principal artífex de l’empat a 36 que indicava el marcador al descans.

Després de la represa, entre Basile i Barton, que al final també va tenir presència en atac amb dos triples, van treure de polleguera Douglas, que ja no va anotar cap més punt: va fallar els únics tres tirs que va intentar en els 14 minuts en què va ser damunt del parquet els dos últims quarts.

Pòquer de destacats
El Regal Barça, amb tot, va ser bastant més que Basile. Lakovic, igual que a Múrcia, va jugar molts minuts (26) i va tornar a ser un dels destacats amb 13 punts (3 de 5 triples) i 6 assistències. Fran Vázquez es va tornar a lluir, aquesta vegada aportant 10 punts, 6 rebots, 1 tap, 2 esmaixades i 4 faltes rebudes. I Ilyasova, molt aplaudit per l’afició del Palau, també va mantenir la bona línia que ja va mostrar a la part final de la temporada passada, amb 9 punts i 10 rebots, 5 dels quals en atac.

De fet, als blaugranes, com a equip, l’únic que se’ls pot retreure és que van abaixar el seu alt nivell defensiu en un segon quart en què van cedir per 14-22 i van permetre que el Pamesa igualés el partit després d’anar perdent per un clar 25-14. En aquesta pitjor fase, el Barça també es va deixar capturar alguns rebots ofensius, tot i que en el global del partit l’equip de Xavi Pascual va ser molt superior al seu rival en la faceta rebotejadora (37 a 24).

Andersen i Navarro
Andersen, després d’una gran pretemporada, no acaba de trobar el to a l’ACB, perquè en els tres partits ha fet unes tristes valoracions: 3, 3 i ahir -1, sense anotar cap punt en més de 13 minuts (0/3 tirs). La seva recuperació i la de Navarro, que ahir ja va reaparèixer després de la lesió, han de fer encara molt millor un Barça que, malgrat no comptar amb l’aportació de dos dels seus grans referents, la veritat és que fa patxoca. El debut de Navarro en aquesta edició de l’ACB va ser testimonial, perquè per no forçar va jugar menys de 5 minuts, durant els quals no va llançar a cistella.

El Pamesa, que va arribar invicte al Palau, va resistir fins als minuts finals del tercer quart, quan dos triples seguits d’Oliver el van posar a 6 punts (55-49). A partir d’aquí tan sols va existir el Barça, que amb una gran defensa (el Pamesa només va poder anotar 22 punts en tot el segon temps) i completant un 10 de 22 en triples, va deixar els valencians en 2 punts en més de 5 minuts a l’inici de l’últim quart i es va escapar definitivament fins a tenir una màxima diferència de 19 punts (74-55).