Esports

Èpica contra talent

El Barça busca encetar el triplet davant un Athletic que anirà "al límit"

Desgastat, emocionalment i per lesions i sancions, però igualment amb l'ànim intacte per al penúltim esforç, el Barça afronta aquesta nit a Mestalla la final de la Copa del Rei contra l'Athletic. És el primer match ball, a tot o res, per saber si l'equip blaugrana seguirà aspirant al triplet, tot i que per si mateix el títol del KO tingui un encant especial, un partit "meravellós", com el va qualificar ahir Pep Guardiola. I més si s'enfronten els dos reis de Copa, el talent immens del Barça davant l'èpica de l'Athletic, la passió acumulada durant 25 anys dels vermell-i-blancs contra la qualitat barcelonista única d'aquesta temporada. Però en una final es pot esperar de tot, fins i tot que els papers més previsibles es capgirin.

Potser per tot això ahir Guardiola reivindicava que el seu equip "també té permís per somiar" davant la febrada inèdita que viuen Bilbao i Biscaia. "I pensar que podem guanyar -va seguir-, perquè sembla que només ells tinguin il·lusió". "I ens hi presentarem, eh?", va ironitzar. El Barça viatjarà aquest matí mateix, mentre que els bilbaïns són a València des de diumenge. És el partit de tota una generació de l'Athletic, i contra això el Barça no hi pot lluitar, però no vol dir que surti menys intens. "Portem molta càrrega a sobre. Vull que els meus jugadors visquin amb tranquil·litat fins a l'escalfament i a partir d'aquí treguin l'adrenalina", va analitzar Guardiola.

Com en tota la Copa, el tècnic català alinearà Pinto en lloc de Víctor Valdés i, sense Henry ni Iniesta, pot apostar per Bojan en atac. "El veig preparat", va dir ahir. El dubte és si jugarà pel centre o serà Eto'o o Messi, com a Madrid i Londres, qui actuarà entre els centrals de l'Athletic. La resta de l'onze passa per Piqué i Puyol a l'eix, Alves en una banda i Sylvinho a l'altra, amb Touré o Busquets de pivot i Xavi i Keita d'interiors. "Hem de xocar el mínim possible -va indicar Guardiola, com a Stamford Bridge-, i atacar bé". El joc directe amb Llorente, les segones pilotes, l'estratègia i la fogositat inicial del bloc basc són elements que el Barça s'ha marcat com a objectius a aturar.

Marcant territori
L'ímpetu de l'Athletic, però, ha estat alimentat a les últimes hores amb una declaració d'intencions que li va fer canviar la cara a Guardiola. "L'equip ha d'anar al límit i quan això passa hi pot haver risc de lesions", havia afirmat Joaquín Caparrós. "Està bé... Hi ha un àrbitre que s'encarregarà d'aquestes coses. No tinc res més a dir", va replicar Guardiola, tot i que ja havia citat el col·legiat, Medina Cantalejo, en tres ocasions anteriors. Va semblar que ho feia intencionadament després d'alguns arbitratges condescendents amb el rival, de faltes reiterades sense targeta. Una manera de marcar territori davant les frases al límit de Caparrós, andalús com Medina.

Sigui com sigui, Barça i Athletic es batran amb el llunyà record de la vergonyosa final del 84, amb la necessitat de deixar enrere aquella batalla campal i edificar un partit grandiós que trenqui tòpics, com va fer Guardiola. "No sé com es pot guanyar sense jugar. Les finals es pateixen. Si no pateixes, no guanyes", va sentenciar l'entrenador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.