El Ricoh Manresa atropella el Iurbentia Bilbao (75-55)

LLIGA ACB

El Ricoh Manresa ha aconseguit una sòlida victòria (75-55) aquest diumenge contra un Iurbentia Bilbao que en cap moment ha sabut trobar una resposta a la bona defensa dels locals. Bona mostra d'això són els pocs punts que ha aconseguit l'equip basc.

Malgrat l'eficàcia demostrada al llarg del partit pels homes de Jaume Ponsarnau, l'inici del duel ha estat desencertat per part dels dos equips. Han hagut de passar 2 minuts i mig per veure la primera cistella, obra de Guillem Rubio, que ha avançat el Manresa amb el 2-0 inicial.

Paco Vázquez ha tardat poc a igualar el marcador, però de seguida s'ha començat a veure la duresa del Manresa. Un primer exemple han estat els taps aconseguits per Josh Asselin. Un triple del mateix Vázquez ha permès a l'equip de Bilbao aconseguir el seu únic avantatge del partit (4-7, min. 5), però ràpidament ha estat contrarestat per Rodrigo Sanmiguel, que aquesta vegada sí que ha vist la cistella amb seguretat, (7-7, min.5).

Vidorreta es veia obligat a moure la banqueta. Però, tot i així, no ha aconseguit minvar l'encert dels locals, que amb un triple de Jordi Grimau i una jugada de 2+1 de Serge Ibaka, han finalitzat el quart amb un 17-7 en el marcador.

En el segon quart, el Iurbentia ha millorat lleument. Almenys ha recuperat el nivell en anotació i en tres minuts ha aconseguit més punts que en tot el primer quart (21-26, min. 13). Però aquesta millora no ha estat suficient per acostar-se amb perill al Manresa, que mantenia amb facilitat una còmoda diferència.

José María Balmón ha transformat un còmode triple, tot just sortir a pista, que donava al Ricoh un avantatge de dotze punts (34-22, min. 19). El vent bufava a favor d'un sòlid Manresa, mentre que a l'equip basc li calia treballar molt si volia tenir alguna opció.

A la tornada del descans, els catalans no han tingut problemes per ampliar la seva diferència. En l'últim quart, el Ricoh tenia la missió de no repetir els errors del primer partit de Lliga i malmetre l'avantatge. No ha estat així, i malgrat la pressió en tota la pista que exercia el Iurbentia, els locals han sabut agafar amb força les regnes del partit.

L'ampli avantatge donava molta seguretat als homes de Ponsarnau, que han rematat la feina amb dos triples consecutius de Román Montañez i Tuky Bulfoni (68-45, min. 36), més les esmaixades d'un espectacular Asselin, amb els quals el Manresa arribava a la seva màxima diferència, de 26 punts (75-49, min. 40).

Semblava que l'equip de Bilbao acabaria el partit per sota dels 50 punts. No ha estat així gràcies als dos triples finals de Luke Recker i Javi Salgado, que han deixat el marcador final en 75-55.