Esports

Inquietud per Messi

El Barça tem que la pressió externa i la situació límit de la selecció Argentina deixin el crac més tocat que de costum . El club prepara un avió privat perquè el jugador pugui arribar a Barcelona dijous a la tarda

Potser no s’han encès les alarmes, però poc se’n falta. El FC Barcelona espera amb una certa preocupació el retorn de Leo Messi de l’últim periple sud-americà. La situació de tot o res que l’Argentina afronta la pròxima matinada a l’Uruguai, amb una plaça directa per al Mundial 2010 en joc, i el fet que premsa i aficionats hagin situat el crac blaugrana al centre de la diana dels responsables del mal joc de l’albiceleste, fan pensar el cos tècnic blaugrana que a Messi li pot costar molt canviar el xip.

Per ser al Mundial l’Argentina ha de guanyar, o bé empatar i que l’Equador no guanyi per cinc gols Xile. Si l’Argentina perd, necessita que l’Equador empati o perdi a Xile per, com a mal menor, anar a la repesca. A aquesta tensió, naturalment, s’hi afegeix la màxima rivalitat d’un Uruguai-Argentina, amb el lògic temor a una lesió.

Amb tot plegat, el club blaugrana ultimava ahir a la nit la contractació d’un avió privat perquè l’argentí pugui arribar a Barcelona dijous a la tarda en lloc de divendres al matí. No és nou, però tampoc habitual. El 3 d’abril el Barça ja hi va recórrer, però perquè l’equip estava en plena voràgine cap al triplet; aquest cop es tracta que Messi fugi d’una situació profundament incòmoda.

Jugar per ràbia
I és que el progressiu deteriorament de l’idil·li entre el jugador i l’afició i l’opinió publicada argentines ha anat afectant cada vegada més Messi. Segons ha pogut saber aquest diari de fonts pròximes al primer equip blaugrana, del cansament pels quilòmetres com a únic problema el jugador va passar a sorprendre’s per les primeres crítiques, i va acabar enrabiant-se profundament. El últims retorns havien anat acompanyats d’unes ganes terribles de jugar els 90 minuts amb el Barça en el partit immediatament posterior per demostrar qui és, o qui no és, en funció de com el començaven a retratar al seu país. I la feina era racionar aquesta ràbia.

El retrobament amb els companys, una xerradeta amb Pep Guardiola i la proximitat del següent partit actuaven fins ara d’antídot, insisteixen les mateixes fonts. Però la tendència a la baixa en l’humor del jugador, junt amb el caràcter dramàtic amb què s’està bastint el partit a banda i banda del Río de la Plata han introduït el dubte.

Mentrestant, a l’Argentina, i davant la proximitat del matx, s’ha instal·lat una mena de treva. Ahir no hi va haver cap comentari negatiu sobre Messi a les versions digitals dels principals diaris, ni cap enquesta agosarada. Pesava el gest de Diego Armando Maradona en l’entrenament de la matinada d’ahir (hora catalana). En el partidet, sense porters –els tres treballaven a part–, el Pelusa va fer dos equips de 10; sobrava un jugador (24 convocats) i com que no volia donar pistes de l’onze titular, no va situar Messi ni en l’equip blau ni en el taronja: pitrall blanc i a jugar sempre amb l’equip que ataqués. Una manera d’insistir que l’equip són Messi i deu més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.